Cand ii dam voie copilului sa doarma pe perna?

Cand ii dam voie copilului sa doarma pe perna?

0
perna-bebe

copil-in-pat

Picture 1 of 2

Somnul copilului pe perna este interzis in primii doi ani de viata tocmai pentru ca forma capului sa nu fie deformata, dar si pentru a-l feri de sufocare in timp ce acesta doarme.

Fiecare dintre noi consideram perna un accesoriu extrem de important in timp ce dormim, insa aceasta poate fi periculoasa atunci cand este folosita pentru un copil mai mic de doi anisori.

Potrivit specialistilor, folosirea pernei la un copil mai mic de doi anisori este destul de periculoasa intrucat atunci cand acesta se rostogoleste in timpul somnului este posibil sa se sufoce. De asemenea, folosirea cu regularitate a unei perne ii poate deforma capul copilului atunci cand oasele cutiei craniene nu s-au intarit. Tocmai de aceea, medicii sunt de parere ca folosirea pernei la copii va trebui sa se faca abia atunci cand sistemul osos al acestuia este complet dezvoltat si tare, dar si cand nu mai exista riscuri pentru a-si deforma coloana vertebrala.

Varsta la care ii poti da voie copilului tau sa doarma pe perna este de departe cea trecuta de 2 anisori, atunci cand copilul paraseste patutul pentru a dormi in propriul pat mai mare. La alegerea pernei va trebui sa tii cont ca aceasta nu trebuie sa fie prea pufoasa, mare sau prea inalta intrucat riscul deformarii coloanei vertebrale persista pana si la adulti.

Este indicat sa te feresti de pernele din fulgi intrucat copiii pot dezvolta alergii destul de severe. Alegerea unei perne mai tari prezinta mai multe avantaje decat una mult prea moale.

Foto: http://lenjeriidepatdelux.ro / http://www.saltele-online.ro