Nutrienti pentru un abdomen plat

Nutrienti pentru un abdomen plat

0

In timpul digestiei si a metabolismului, organismul elibereaza in mod natural o substanta pe nume piruvat de calciu. Rolul acestui nutrient este de a produce energie. Dar pe langa acesta mai exista si altii pe care ii poti transforma in aliati atunci cand vrei sa ai un abdomen de invidiat.

Un studiu realizat la Universitatea din Pittsburgh a relevat faptul ca femeile obeze au pierdut cu 48% mai multa grasime urmand o dieta bazata pe cat mai putine calorii consumate dar luand in acelasi timp si suplimentele cu piruvat de calciu, fata de femeile care au tinut doar dieta. Se pare ca acest piruvat de calciu intervine in arderea mai rapida a celulelor de grasime, eliberand in schimb energie.

Se gaseste piruvat de calciu in alimente precum: merele rosii, grepfruitul rosu, vinul rosu si sortimentele de branza. Acesta poate fi luat si ca supliment alimentar. Cu toate acestea nu uita sa te consulti cu medicul inainte de a lua decizia sa urmezi o dieta de slabire pe baza de piruvat de calciu, deoarece o doza mai mare poate da stari de greata.

Abdomenul tau isi pierde din platitudine si atunci cand suferi de balonari intestinale. Acestea se petrec dintr-o multime de motive. Semintele de chimen ajuta la reducerea gazului intestinal datorita ajutorului pe care acesta il ofera tractului.

Atunci cand celulele sunt mai receptive la insulina, ele permit acesteia sa transporte zaharul in celule pentru a se transforma in energie. Nivelul ridicat de insulina obliga corpul sa stocheze mai multa grasime, in mod special in zona de mijloc. Asadar un consum moderat de scortisoara te ajuta sa mentii un echilibru in ceea ce priveste cantitatea de insulina, in felul acesta poti asadar combate grasimea de pe abdomen.

Un studiu a relevat faptul ca atunci cand un individ a consumat acelasi numar de calorii cu altul, a facut acelasi numar de exercitii, cel care a baut mai mult ceai verde, a slabit mai mult, in mod special a pierdut grasimea din zona abdomenului. Ceaiul verde este bogat in antioxidanti, care ajuta la scaderea inflamatiilor si care lupta impotriva bolilor si infectiilor.

Algele de mare sunt de asemenea bogate intr-un compus care lupta impotriva grasimii. Realizat pe studii cu animale, testul releva ca subiectii au slabit cu 5 pana la 10% din greutatea corpului dupa ce au consumat acest compus din algele de mare. Desi cercetarile nu arata exact cum functioneaza, este posibil sa fie strans legat de faptul ca interactioneaza cu o anumita proteina care creste rata cu care sunt arse grasimile de pe abdomen.