O grădiniţă nouă pentru locuitorii Sectorului 6

O grădiniţă nouă pentru locuitorii Sectorului 6

gradinita

tn-1

Picture 1 of 1

Primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş, a inaugurat  o nouă grădiniţă construită în incinta Grădiniţei nr. 41, din str. Ctin. Titel Petrescu, nr. 12, Sector 6.

Este vorba despre un corp nou de grădiniţă, format din subsol, parter și două etaje. Clădirea dotată cu echipamente de ultimă generație are o suprafață construită de 713 m.p. și desfășurată de 2.972 m.p.

Noua grădiniţă este anvelopată termic iar ca element de noutate trebuie menţionat faptul că încălzirea generală este introdusă în pardoseală. Sistemul de încălzire şi preparare a apei calde menajere este asigurat de panouri solare de ultimă generaţie.

Avantajele sistemului de încălzire prin pardoseală sunt următoarele: creşterea gradului de siguranţă pentru copii (se elimină pericolul accidentării de muchii dure şi ascuţite), utilizarea mai bună a spaţiului, economie mare de energie-aprox. 60 la sută, confort sporit prin realizarea unei temperaturi uniforme, copiii putându-se juca pe pardoseală fără riscul de a răci.

În plus, aceasta mai este dotată și cu un bazin de apă pentru  incendiu, conectat la un sistem de hidranţi exterior şi interior, cu sistem de detecţie şi avertizare la incendiu, sistem audio centralizat în spaţiile unde se desfăşoară activităţi, precum şi cu un spaţiu de apărare civilă pentru tot personalul grădiniţei, inclusiv pentru copii.

Prin darea în folosinţă a noii grădiniţe vor fi asigurate în plus 8 până la 12 grupe de copii, ceea ce înseamnă un număr de aproximativ 300 de locuri.

Investiţia totală se ridică la aproximativ 9 milioane de lei şi a fost derulată cu fonduri alocate prin Hotărâri ale Guvernului României dar şi cu fonduri de la bugetul local. În plus noua gradiniță este prima din România care beneficiază de un astfel de sistem de încălzire şi preparare a apei calde menajere.

Sporirea numărului de locuri în grădiniţele Sectorului 6, a fost una dintre priorităţile mele permanente. S-a investit masiv în dotarea și amenajarea vechilor grădinițe din Sectorul 6 pentru ca toți micuții să poată beneficia de cele mai moderne dotări, iar copiii să își desfășoare activitățile într-un mediu plăcut, a declarat primarul Sectorului 6, Cristian Constantin Poteraş

Până în acest moment în Sectorul 6 au fost mansardate 14 gradinițe, obtinânduse, în ultimii patru ani  un număr de aproximativ 3.500 de locuri noi. Astfel, toți copiii din Sectorul 6 cu vârste de grădiniţă au un loc asigurat într-una dintre unităţile preşcolare administrate de primărie. Mai mult, alte trei noi corpuri de grădiniţe cu un numar total de 900 de locuri, vor fi date în folosință până la sfârșitul acestui an.