Lipsa discutiilor cu parintii despre sex determina probleme in adolescenta

Lipsa discutiilor cu parintii despre sex determina probleme in adolescenta

importanta_sarut_cuplu_pr

Picture 1 of 1

Ori de cate ori incercam sa rostim cuvantul „sex” in discutiile cu parintii avem cateva oprelisti sau obstacole verbale. Tocmai de aceea, cercetatorii sunt de parere ca absenta comunicarii despre sex in adolescenta este o cauza pentru rata ingrijoratoare a bolilor cu transmisie sexuala, dar si a numarului mare de sarcini nedorite.

Educatia contraceptiva din scoli au ales sa discute cu adolescentele foarte tinere despre ceea ce inseamna o sarcina in adolescenta si care ar fi riscurile acesteia.

Potrivit unor rapoarte europene, Romania se plaseaza pe locul doi la numarul de nasteri ale adolescentelor foarte tinere, dupa Marea Britanie, dar si pe locul trei la avorturi, dupa Marea Britanie si Franta. Un astfel de lucru este posibil intrucat nu toate cunosc modul in care ar trebui sa se protejeze si care sunt metodele contraceptive care le sunt cele mai potrivite. Lipsa discutiilor purtate cu parintii asupra acestui subiect referitor la sex determina problemele mai sus mentionate.

In Statele Unite ale Americii una din patru adolescente sufera de o boala cu transmitere sexuala. Cea mai frecventa afectiune de acest tip care determina moartea a mii de tinere este HPV – care provoaca cancerul de col uterin. Si in acest caz lipsa discutiilor cu parintii, dar si lipsa educatiei sexuale in scoli axate pe modul de protectie sexuala si nu pe abstinenta sunt factorii determinanti ai unor astfel de boli „rusinoase”.

Foto: http://img.unica.ro