Obezitatea barbatului tanar determina infertilitate

Obezitatea barbatului tanar determina infertilitate

barbat

no images were found

In cazul in care iti doresti un copil trebuie sa fii atent la silueta. Cele mai recente studii in acest domeniu au aratat ca barbatii care sufera de obezitate risca sa aiba probleme de infertilitate.

Obezitatea reprezinta un factor esential pentru infertilitate. In cazul in care suferi de o astfel de afectiune medicii iti vor recomanda sa slabesti intrucat este destul de greu sa iti poti lasa partenera insarcinata. Cu toate acestea, obezitatea este asociata in majoritatea cazurilor cu varsta barbatului. De regula, spre maturitate barbatii au o tendinta de ingrasare. Lucrurile stau destul de rau in cazul in care obezitatea ii cuprinde ca sfera de varsta pe barbatii intre 20 si 30 de ani. In acest caz, riscul infertilitatii este mult mai mare.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cu toate ca in ultima perioada cercetatorii au incercat sa gaseasca o legatura clara si exacta referitoare la infertilitate si obezitatea barbatului, inca nu s-a reusit un studiu atat de solid. Cu toate acestea, calitatea spermei si numarul spermatozoizilor vor avea de suferit in cazul in care barbatul este obez inca de la o varsta destul de tanara.

In cazul unui barbat tanar obez numarul spermatozoizilor este mult mai mic decat media normala situata intre 20 si 150 de milioane per litru de lichid seminal, conform datelor Institutului National de Sanatate de pe continentul american.

Unele studii au incercat sa evidentieze ca nivelul testosteronului este vizibil mai redus in cazul barbatilor obezi decat in cazul barbatilor cu o greutate normala. De asemenea, dereglarile hormonale datorate obezitatii sunt multiple, ceea ce concura la faptul ca barbatul obez devine infertil.

Obezitatea la barbati trebuie tratata intrucat poate deveni un factor hotarator in lupta acestuia de a deveni parinte. Chiar daca nu sunt studii destul de exacte care sa relateze modul in care obezitatea influenteaza infertilitatea masculina, se poate spune ca aceasta deregleaza functiile intregului organism, in niciun caz nefiind sanatoasa.

Foto: http://claudiunitisor.files.wordpress.com / http://www.adevarul.ro
Fara comentarii

Lasa un comentariu