Obiceiuri alimentare sanatoase pentru cei mici

Obiceiuri alimentare sanatoase pentru cei mici

0
copil alimentatie (http://blog.americanfeast.com)

copil alimentatie (http://blog.americanfeast.com)Deprinderea tehnicilor de alimentatie la bebelus sau mai bine spus modul de servire a mesei reprezinta o responsabilitate deosebit de importanta pentru parinti. Totodata a ne invata copilul ce inseamna sa manance sanatos reprezinta un punct in plus adaugat la educatia celui mic.

Asa ca atunci cand incepem sa ii explicam celui mic ce inseamna sa mananci corect trebuie sa ii explicam ca intotdeauna mesele se desfasoara dupa un anumit program si intotdeauna cel mic va trebui sa manance numai la masa, alaturi de familie.  Doar asa cei mici vor putea sa invete cum anume vor trebui sa manance corect. De asemenea trebuie sa le explicate ca portiile lor sunt mai mici, potrivit varstei lor.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Din punct de vedere alimentar, nu li se vor adauga niciodata suplimente nutritive, minerale sau vitamine in hrana ce trebuie consumata de acestia, aceste suplimente fiind consummate doar la recomandarea medicului specialist.

Pentru ca micutii sa fie atrasi de alimente si dornici sa ia masa trebuie sa le pregatesti cat mai diversificat. Asadar, atat gustul, cat si felul in care arata mancarea trebuie sa fie diferit de la o zi la alta. Nu trebuie sa uitam ca si cei mici se plictisesc de un singur fel de mancare, asa ca hrana trebuie sa fie cat mai diversificata.

Atunci cand incercam sa le preparam un anumit fel de mancare trebuie sa fim atenti la gust. Cei mici nu prefer gusturi puternice, bine condimentate. Le este mult mai usor sa manance ceva mai simplu si cu gusturi placate. Intrucat stomacul celor mici nu este tocmai mare, asemenea unui adult, va trebui sa le servim cate trei feluri de mancare si doua gustari de-a lungul unei zile care vor trebui sa contina lapte, fructe sau cereal. In niciun caz nu trebuie sa ii lasam sa consume chipsuri sau alte dulciuri daunatoare sanatatii acestora.

Atunci cand ii introducem sucul de fructe in alimentatie trebuie sa fim prudenti si sa nu il dam ca un inlocuitor al apei, fiind destul de periculos. Consumat in exces va crea problem de obezitate sau chiar incetinirea cresterii celui mic. Asa ca, nu il lasati sa consume mai mult de un pahar zilnic.

Consumul de fructe de peste zi vor taia pofta de mancare a copilului si chiar vor determina ingrasarea copilului. Consumate in exces de catre ei, le va mari apetitul pentru consumul de dulciuri.

Atunci cand va doriti sa ii introduceti celui mic un nou aliment pe care acesta l-a refuzat mai inainte, incercati sa fiti inovatoare in ceea ce priveste aspectul produsului. De multe ori, cei mici sunt tentati sa accepte alimente cat mai “dragalase” din punct de vedere estetic.
Fara comentarii

Lasa un comentariu