Omfalita sau infectia din jurul buricului

Omfalita sau infectia din jurul buricului

2
buric nou nascut

bebe

Picture 1 of 2

Omfalita reprezinta infectia situata de jur imprejurul buricului nou-nascutului. In cazul in care nu este tratata corespunzator, aceasta poate deveni fatala pentru nou-nascut.

Bontul ombilical cade in numai cateva zile dupa nastere – de regula variaza in jurul varste de 7-10 zile. In cazul in care buricul nu este ingrijit corespunzator, acesta se poate infecta, generand omfalita, o infectie periculoasa si responsabila pentru aparitia streptococului auriu.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Omfalita sau infectia din jurul buricului nou nascutului apare ca urmare a transmiterii unor bacterii fie de pe mainile celor care il ingrijesc, fie ca urmare a instrumentelor folosite.

Prematuritatea, dar si un sistem imunitar slabit sunt considerati alti doi factori responsabili pentru aparitia omfalitei.

Primele simptome ale omfalitei genereaza:

  • Un miros neplacut in jurul buricului;
  • Existenta unei iritatii in regiunea ombilicului;
  • Prezenta unei secretii purulente;
  • Febra;
  • Hipotensiune;
  • Tahicardie;
  • Stare de oboseala si somnolenta.

Omfalita se trateaza cu ajutorul antobioticelor. In functie de gradul de severitate al infectiei antibioticele pot fi administrate intravenos. In aceste cazuri, infectia ar putea disparea intr-o perioada maxima de cinci zile.

In cazul in care nu este tratata la timp, omfalita sau infectia din jurul buricului poate determina septicemie care determina in cele mai dese cazuri septicemia.

Foto: http://www.qbebe.ro / http://www.business-forum.ro
2 Comentarii

  1. Buna ziua ! Am si eu un bebelusi de 6 luni si are infectie la buric ,am incercat sa il curat cu betadin si spirt si pe orma uscat cu feonul, timp de o luna. Niciun rezultat la fel ca in nainte, va rog sa ma ajutati cu un sfat !! Va multumesc

    • Buna Geta, sfatul meu este sa mergi la medic. Aici poti primi doar sfaturi de la alte mamici. Situatia ta imi pare destul de serioasa si cred ca trebuie studiata in mod particular. Ce pot sa spun este ca mie medicul mi-a spus sa nu curat buricul cu spirt pentru ca arde pielea.

Lasa un comentariu