Orez dulce, cu scortisoara si nucsoara

Orez dulce, cu scortisoara si nucsoara

0

Ingrediente:

– 1 cana orez (250 g)

– 1 litru lapte

– 8 linguri zahar

– 1 lingurita scortisoara

– 1/2 lingurita nucsoara

– esenta de vanilie

Mod de preparare:

  1. Se spala orezul in mai multe ape pana se elimina amidonul (din el nu mai iese apa alb-laptoasa, ci apa ramane limpede). Se pune laptele intr-un vas adanc de 2 litri si se da pe foc, unde se lasa pana ce da primul clocot. Se adauga acum orezul si se amesteca bine, cat mai des, pentru a nu mai lasa laptele sa fiarba si sa dea in foc. De asemenea, amestecatul ajuta ca orezul sa nu se lipeasca.
  2. Dupa 10 minute, se adauga zaharul si esenta de vanilie. Se amestca in continuare, inca 5 sau 10 minute, pana cand orezul a absorbit tot laptele si a fiert. Daca e nevoie, se mai adauga apa.
  3. Se pune in castronele cat e cald si se presara cu scortisoara si nucsoara. Castronelele se pot pastra ca atare la frigider si se pot servi si reci.