Parazitii intestinali la copii

Parazitii intestinali la copii

0
copil la medic (www.invohealth.files.wordpress.com)

copil la medic (www.invohealth.files.wordpress.com)Cu toate ca multi parinti se invinovatesc odata ce descopera paraziti in materiile fecale ale copiilor, in realitate situatia este destul de diferita.

Parazitii intestinali, intalniti sub forma de oxiuri sunt destul de des intalniti. Acestia sunt de culoare alba, foarte subtiri si cu o lungime de pana la un centimetru. De regula, acesti paraziti invadeaza ziua peretii intestinali ai copilului, iar noaptea incearca sa isi depuna ouale in anus. Ei pot fi descoperiti in scaunele copilului, in cazul in care va uitati cu atentie.

In cazul in care copilul prezinta astfel de paraziti intestinali este posibil sa aiba tendinta de a se scarpina in acea regiune, iar somnul sa ii fie perturbat pe parcursul noptii. Tratamentul va fi prescris de catre medic in urma efectuarii unor analize de specialitate.

In acelasi timp, in interiorul intestinelor copilului se pot forma ascarizi, alt gen de paraziti intestinali care seamana cu ramele. Cu toate acestea, desi prezenti in organismul copilului, acestia nu ii dau copilului niciun fel de simptom, decat in cazul in care sunt foarte multi. De regula, acestia pot fi depistati in scaunul copilului.

Un alt caz mai sever consta in prezenta viermilor intestinali, cunoscuti sub numele de ancylostoma duodenalae. De regula, acestia se transmit in cazul in care copilul merge descult pe un sol infectat. Diagnosticul se poate pune printr-o proba de microscop a materiilor fecale ale copilului. Tratamentul este destul de simplu, insa va trebui prescris doar de catre medic.