Parintii ocupati

Parintii ocupati

In regula parinti! Este momentul sa lasati jos smartphone-ul si sa va dedicati 100% copilului, care, conform unor studii recente, se simte extrem de neglijat atunci cand voi vorbiti prea mult la telefon.

Conform studiului mentionat mai sus, aproximativ o treime dintre copii se simt neglijati si foarte putin importanti in fata parintilor lor, atunci cand acestia din urma vorbesc foarte mult la telefon in timpul meselor, conversatiilor, privitului la TV sau in timpul orei de joaca in parc.

Peste 6000 de copii cu varsta intre 8 si 13 ani au fost intervievati, iar rezultatele studiului releva ca 32% dintre copii s-au simtit neimportanti atunci cand mamele si tatii lor au fost distrasi de telefonul mobil. Copiii sustin ca s-au straduit sa concureze cu tehnologia pentru a capta atentia parintilor lor si 28% dintre mame si tati au fost de acord cu aceasta afirmatie.

Unul dintre parinti sustine ca exista un dezechilibru intre necesitatea de a folosi telefonul pentru a fi conectat in permenenta cu solicitarile legate de serviciu si abilitatea de-a fi mai prezent in viata copilului si a familiei in general. 54% dintre copii considera ca parintii petrec foarte mult timp, vorbind la telefon. 52% dintre parinti au fost de acord cu copiii lor si si-au facut griji pentru faptul ca ar putea sa le ofere un exemplu negativ.

Este foarte important sa impamantenim obiceiuri bune in familie, cu atat mai cu cat suntem in era tehnologiei, in care copiii invata sa foloseasca electronicele de la varste foarte fragede. Va fi foarte greu sa iti abandonezi telefonul cata vreme esti cu cel mic, insa gandeste-te ca ti-ai dori la randul tau ca micutul sa nu doreasca sa atinga telefonul prea curand, asadar tu dai exemplul.

Suntem prima generatie de parinti cu acces 24 ore din 24 la telefon, e-mail, internet si multe gadgeturi care ne sunt la indemana tot timpul. Poate fi greu sa faci fata unei lumi atat de conectate la tehnologie in timp ce interactionezi cu oamenii la momentului prezent. Noi, ca parinti, trebuie sa punem telefoanele jos si sa ne concentram pe copiii nostri. Sunt mai importanti decat orice realizare profesionala/ e-mail sau trend de pe social media. Sa ne si asiguram ca cei mici vor observa asta, da?