Pasaport pentru cultura sarbatoreste ziua mondiala a Limbii materne la Buzau

Pasaport pentru cultura sarbatoreste ziua mondiala a Limbii materne la Buzau

0

poze-mall-1

Picture 1 of 2

Pe 21 februarie, echipa Pasaport pentru cultura va poposi la Buzau, în Galeria Mall, o noua locatie importanta, pe care Asociatia Corint Pro Lectura si proiectul educational Pasaport pentru cultura o bifeaza în dreptul activitatilor realizate în ultimele luni.

Pasaport pentru cultura este un proiect national interdisciplinar, creat în parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si care face parte din calendarul concursurilor scolare. 

Evenimentul organizat în colaborare cu Galeria Mall Buzau si Centrul Cultural Francofon Buzau se va desfasura între orele 11.00 – 16.00. Cum v-am obisnuit deja vom avea multe momente artistice sustinute de elevii buzoieni, dar si multi invitati, de la copii, parinti, pana la cadre didactice si inspectori scolari din Buzau si localitatile limitrofe. Nu vor lipsi deja clasicele concursuri interdisciplinare de cultura generala, atat de asteptate de elevi.
Momentul culminant al evenimentului va fi reprezentat de mentionarea zilei de 21 februarie, o zi foarte importanta în calendarul UNESCO, în care sarbatorim Limba Materna. Aceasta sarbatoare cu rezonante culturale, a dat si titlul tematicii pe luna februarie a proiectului educational Pasaport pentru cultura.
La evenimentul din Galeria Mall vor participa elevi din Scoala Gimnaziala Nicolae Titulescu, Scoala Gimnaziala nr.12, Scoala Gimnaziala George Emil Palade si multe alte scoli din judetul Buzau.