Pedeapsa scolarului neascultator

Pedeapsa scolarului neascultator

0
copil la scoala

copil-5

Picture 1 of 2

Atunci cand scolarul se prezinta cu rezultate slabe, aplicarea unei pedepse poate fi benefica. Cu toate acestea, pedepsele fizice nu pot fi luate in calcul in cazul in care va doriti ca in mediul familial sa existe aceeasi armonie si stare de incredere.

Pedeapsa pe care poti sa i-o aplici scolarului este sa ii limitezi accesul la calculator sau la joaca pentru o perioada de timp, moment in care veti putea fi satisfacuti de rezultatele sale.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Prin aplicarea pedepsei vei reusi sa ii arati ca nu isi foloseste orele disponibile asa cum ar trebui si in acelasi timp il veti ajuta sa constientizeze modul in care va trebui sa studieze pentru a-si imbunatati rezultatele scolare.

Cu toate acestea, aplicarea unei pedepse nu este intocmai cea mai buna solutie atunci cand observati ca copilul nu prefera sa iasa prea mult timp din camera si nici sa socializeze.

Pedepsele fizice nu sunt deloc potrivite atunci cand va doriti sa va educati intr-un mod pozitiv copilul. Frica nu reprezinta o solutie eficienta pentru ca scolarul sa reuseasca sa invete. In acest mod el va fi stresat, iti va ascunde rezultatele si in niciun caz relatia dintre voi nu va mai capata nicio apropiere.

Chiar daca ii limitezi accesul la calculator sau la joaca cu prietenii este indicat sa o faci pentru o perioada mai scurta de timp intrucat in acest mod el va fi motivat sa iti demonstreze ca si-a facut lectiile si ca a reusit sa depaseasca criza scolara in care intrase. Motivarea copilului apare din dorinta de a-si relua activitatile zilnice pe care le facea cu drag, dupa orele de scoala.

De asemenea, aplicarea pedepsei va trebui sa se faca asupra unei activitati pe care scolarul o adora. In caz contrar, pedeapsa nu va avea niciun efect.

In cazul in care scolarul se incapataneaza si nu invata este de preferat sa pastrezi pedeapsa activa pentru o perioada mai lunga de timp. Incearca sa comunici cu el si sa incerci sa il ajuti sa invete ceea ce nu poate intelege cu atata usurinta din temele de la scoala.

Foto: http://depici.ro / http://infochild.files.wordpress.com
Fara comentarii

Lasa un comentariu