Pericolele pudrei de talc pentru sanatatea bebelusului

Pericolele pudrei de talc pentru sanatatea bebelusului

bebelus (www.inakis.fr)

bebelus (www.inakis.fr)Desi in vremurile trecute, multe mamici apelau la efectele miraculoase ale pudrei de talc, astazi specialistii sunt de o cu totul alta parere.

Produsele de ingrijire pentru bebelusi trebuiesc folosite cu mare atentie de catre parinti, conform indicatiilor medicolor. Pudra de talc, desi miraculoasa pentru necunoscatori poate da nastere unor probleme de sanatate destul de grave, chiar nefolosita cu regularitate.

Specialistii sunt de parere ca odata cu pudrarea bebelusului ii veti putea cauza acestuia un risc major de a se dezvolta boli pulmonare destul de grave. De asemenea, tot din cercetarile medicale a reiesit ca folosirea pudrei de talc mareste riscul de cancer ovarian daca este administrata la fetite.

De aceea, atunci cand va schimbati bebelusul este indicat sa incercati sa ii asigurati acestuia cea mai optima igiena. De aceea, spalati bebelusul la fundulet ori de cate ori este cazul, dupa care aplicati-i acestuia un unguent care sa il protejeze in fata iritatiilor la fundulet. Pudra de talc nu mai este o alternativa apreciata de catre medici.

In cazul in care consideri ca este mai eficient pentru protectia pielii bebelusului sa il pudrezi de fiecare data cu schimbarea scutecului poti opta pe o pudra pe baza de amidon din porumb, acesta nefiind inhalat cu atata usurinta de catre cel mic. Si in acest caz va trebui sa manifesti ceva mai multa atentie, turnand cantitatea mai intai in mana voastra pentru ca mai apoi sa il pudrati pe cel mic in zonele intime, in asa fel incat sa evitati inhalarea particulelor.