Pilule pentru barbati

Pilule pentru barbati

0
cuplu (www.lovemetruly.org)

cuplu (www.lovemetruly.org)Uneori descoperirile medicale par a fi nedrepte pentru noi femeile. Asa se intampla ca pana in prezent numai femeile puteau lua pilule anticonceptionale pentru a le feri de eventualele sarcini. Barbatii erau scutiti de astfel de pastile, luate la ore fixe, cu cea mai mare regularitate.

Cu toate acestea, potrivit noilor descoperiri, in Australia medicii sunt pe cale sa inventeze acest gen de pilule destinate exclusiv barbatilor. Asa ca, de acesta data femeile vor putea sa uite de efectele adverse ale acestei metode, protectia intrand in responsabilitatea barbatului.

Eforturile medicilor au fost imense. Barbatilor nu li s-au putut fabrica inca astfel de pilule contraceptive. Chiar si asa, descoperirea medicala consta intr-un tratament injectabil hormonal. Potrivit cercetatorilor, barbatii vor trebui sa mearga la medic de trei ori lunar pentru a li se injecta cateva doze de progesteron.  In acest fel, expertii au reusit sa inhibe spermatogeneza. Chiar daca efectele adverse isi fac aparitia numai la femei si de aceasta data injectarea de progesteron barbatilor poate crea anumite stari neplacute. Odata cu injectarea, barbatul nu va mai resimti aceeasi dorinta sexuala fata de partenera, libidoul sau fiind scazut considerabil. Pentru a veni in rezolvarea acestei probleme, barbatului va trebui sa i se administreze la un interval de patru luni o doza de testosteron. Nu putem exclude greata, varsaturile, icterul, acumularea de kilograme nedorite si chiar dureri de cap.

Nu trebuie sa ii negam totusi avantajele – acelea de a nu fi nevoit sa iei pilulele in fiecare zi la ore fixe. Dozele vor trebui administrate destul de rar, ceea ce nu poate reprezenta decat o mare reusita.

Potrivit studiilor, barbatii nu privesc cu respingere o asemenea metoda contraceptiva, o mare parte dintre ei fiind de acord cu o astfel de responsabilitate fie din initiativa proprie, fie la cererea iubitei. In acest fel, femeia va uita de atatea programari zilnice…Exista, desigur, si o categorie mai mica de barbati care nu vor sa auda de o astfel de descoperire, mai ales ca este vorba despre un tratament injectabil. Frica de durere sau de intepatura par sa ii determine sa spuna „nu” fara sa se mai gandeasca la chinul zilnic al partenerei.