Pisicile protejeaza copiii de astm

Pisicile protejeaza copiii de astm

0
copil cu pisica (www.o0.eu.imgsre.ru)

copil cu pisica (www.o0.eu.imgsre.ru)Chiar daca uneori pisicile nu sunt tocmai niste animale de companie potrivite pentru copiii mici, in realitate studiile americane au demonstrat ca acestea protejeaza copiii de astm.

Potrivit unei cercetari realizate de Centrul de Pediatrie din Columbia, copiii care au o pisica in primul an de viata vor dezvolta o serie de anticorpi capabili sa ii protejeze de astm si de alergiile la parul de pisica.

Chiar daca atunci cand sunt mai mici copiii pot prezenta simptome ale astmului printre care respiratia suieratioare in timpul somnului, dupa varsta de cinci anisori aceste semne pot disparea definitiv.

Cu toate acestea, cei care au coordonat studiul sunt constienti si de efectele adverse pe care le pot aduce pisicile atunci cand sunt adoptate pentru a deveni compania unui copil cu varste de pana la un anisor. Microbii purtatori de pisica, dar si parul acesteia pot deveni inamici destul de periculosi pentru sanatatea copilului cu varste de pana la un anisor.

De aceea, atunci cand copilul are deja astm sau este alergic la parul de pisica este indicat sa incercati sa ii gasiti acesteia alta companie si sa alungati animalul din casa intrucat sederea acesteia poate deveni destul de periculoasa pentru copil. Nici in sarcina nu este indicat sa stati in apropierea unei pisici intrucat riscul infectarii cu toxoplasmoza este destul de crescut.