Suzeta determina otita la bebelusi

Suzeta determina otita la bebelusi

0
bebelus cu suzeta (http://1.bp.blogspot.com)

bebelus cu suzeta (http://1.bp.blogspot.com)Atunci cand observi ca bebelusul se imbolnaveste destul de des de otita va trebui sa il determini sa renunte la suzeta.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca suzeta folosita permanent poate conduce la inflamarea urechii, otita sau chiar la probleme de auz. Cu toate acestea, pot exista si situatii la fel de des intalnite in care bebelusul care adoarme cu suzeta in gura sa nu manifeste astfel de probleme. Insa, riscul inflamarii urechii este crescut in cazul bebelusilor care poarta suzeta, putand cauza probleme in mai mult de 50% din cazuri.

Potrivit specialistilor, suzeta creaza probleme la nivelul trompei lui Eustachio, care leaga faringele de urechea medie. Atunci cand poarta suzeta, bebelusii dau senzatia intregului organism ca mesteca si inghit ceva. In acest mod se deschid orificiile trompei lui Eustachio, aerul introdus in cavitatea bucala fiind condus catre urechea medie.

Nu putem contesta nici faptul ca bebelusul va trebui sa fie ferit de folosirea suzetei care de cele mai multe ori este purtatoare de microbi ce pot determina afectiuni mult mai serioase. Asa ca, in cazul in care nu puteti face nimic in acest sens este indict ca odata la cinci luni sa schimbati suzeta cu alta noua.