Planificarea familiala si masurile de contraceptie

Planificarea familiala si masurile de contraceptie

0
cuplu (www.libertatea.ro)

cuplu (www.libertatea.ro)Atunci cand te gandesti ca inca nu este timpul sa aduci pe lume un copil este indicat sa iti faci cateva planuri legate de modul tau de contraceptie.

Cu toate ca planificarea familiala este deosebit de importanta in randul fiecarui cuplu modern, nu toate pun accentul pe o metoda de contraceptie eficienta, ajungand la medic atunci cand deja a aparut un bebelus pe care nu si-l doresc. Insa, planificarea familiala nu face altceva decat sa indrume ambii parteneri de cuplu cu privire la metodele de contraceptie alese. De aceea, ori de cate ori aveti putin timp liber este indicat sa deschideti usile unui astfel de cabinet pentru a avea o discutie cu un specialist care va va putea indruma cand anume si mai ales cum sa ramaneti insarcinata si sa deveniti parinti.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

O alta dezbatere la fel de importanta in cabinetul de planificare familiala este legata de masurile de contraceptie pe care va trebui sa le urmati. In Romania, atat femeile, cat si barbatii au la indemana o serie intreaga de masuri in asa fel incat sa evite o sarcina nedorita atunci cand nu se simt cu adevarat pregatiti.

De la metodele naturale care nu  constau decat in calculul perioadei fertile, la metodele bariera care presupun folosirea prezervativului, ovulelor sau unor creme spermicide si pana la metodele hormonale care presupun ingerarea unor medicamente cu regularitate – toate presupun o gama destul de larga de alegere.

Nu putem contesta importanta montarii steriletului, un dispozitiv intrauterin cu o mare eficacitate in prevenirea unei sarcini nedorite. Iar atunci cand deja cuplul are un copil sau mai multi si sunt siguri ca nu isi mai pot asuma inca o sarcina pot recurge chiar la metodele chirurgicale, destul de eficiente de altfel, care se pot adresa in egala masura atat barbatilor, cat si femeilor.

Pilulele contraceptive, steriletul cu hormoni, contraceptia de urgenta sau inelul intravaginal contraceptiv combinat reprezinta patru alternative destul de uzitate in ultima perioada. Chiar daca mai toate se adreseaza femeilor, in ultima perioada cercetatorii se lupa sa scoata pe piata farmaceutica ceva cu adevarat revolutionar – pilule pentru barbati.
Fara comentarii

Lasa un comentariu