Portia de suc potrivita pentru un copil

Portia de suc potrivita pentru un copil

0
copil

copil-care-bea-suc

Picture 1 of 2

Chiar daca fiecare copil adora sucul de fructe este indicat sa ai in vedere sfaturile specialistilor si sa ii oferi acestuia portia potrivita varstei sale.

Potrivit medicilor, un copil cu varste cuprinse intre 1 si 5 ani nu poate consuma mai multe de 180 ml de suc de fructe pe zi. Proportiile sunt ceva mai ridicate in perioada 6-18 ani, moment in care consumul acestuia poate creste pana la 350 ml pe zi.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Pentru ca sucul de fructe sa isi dovedeasca eficienta este potrivit ca acesta sa fie preparat din mai multe tipuri de fructe in asa fel incat numarul de nutrienti sa fie mai ridicat decat cel care este preparat dintr-un singur fel de fruct.

De asemenea este indicat ca fiecare copil sa nu consume suc inainte de masa. In acest mod va resimti senzatia de satietate si nu se va mai hrani corespunzator. In acest mod copilul va deveni mofturos si va refuza hrana oferita.

In cazul in care sucul nu este preparat in casa, din ingrediente cat mai naturale, incearca gama de sucuri cu pulpa, naturale in intregime, fara conservanti si coloranti.

Foto: http://www.utilecopii.ro / http://www.libertatea.ro

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu