Pregatirea morala a copilului pentru scoala

Pregatirea morala a copilului pentru scoala

0

copil_la_scoala

Picture 1 of 2

Child raising hand with question

Pregatirea morala a copilului pentru scoala este importanta, fiind facuta cu grija de educatoarea acestuia, dar si de catre parinti, invatandu-l cum sa se integreze cu succes in clasa I.

Astfel ca, citind impreuna cu copilul tau si starnindu-i curiozitatea de a afla lucruri si a invata din carti, este o modalitate foarte buna pentru a pregati elevul pentru solicitarile scolare.

La gradinita, copilul isi dezvolta aptitudinea de scolaritate care presupune existenta unui ansamblu de calitati, insusiri in plan senzorio-motor, cognitiv, afectiv-motivational si relational, care permit copilului sa faca fata cerintelor formulate in scoala.

Aptitudinea de scolaritate este o notiune complexa care se raporteaza la starea multidimensionala a personalitatii copilului, cuprinzand  sfera afectiva, volitionala si sociala.

La reusita noului scolar participa urmatorii factori: biologici, psihologici, sociali, pedagogici, invatatorul, cu personalitatea sa, metoda folosita, dozarea cerintelor scolare si gradul de activare a elevului.

Foto: www.capital.ro / www.utilecopii.ro