Povesti din sala de nasteri

Povesti din sala de nasteri

0

Cate dintre noi nu ne-am imaginat scenarii din cele mai haioase, dramatice sau chiar infricosatoare, pe masa de nasteri? Ei bine, o serie de medici si asistente chiar au cate o poveste de spus.

O mamica si-a dorit foarte mult sa filmeze propria nastere si a devenit destul de nervoasa atunci cand sotul sau, care filma, a inceput sa se simta rau si a simtit nevoia sa se aseze pe scaun. Nu a reusit sa il convinga sa se ridice, drept urmare i-a insfacat camera si a inceput sa filmeze singura… in timp ce impingea si avea contractii.

Cindy, Asistenta, Carolina de Sud

O pacienta nu reusea sa impinga deoarece abdomenul era usor anesteziat de la epidurala, asadar i-am zis sa impinga atat de tare incat sa simta presiunea in piept. I-am demonstrat atat de credibil si intens incat am eliberat niste gaze, destul de zgomotos. I-am zis atunci: Vezi, daca impingi, se intampla lucruri. A inceput sa rada atat de tare incat a nascut bebelusul pe aceste tonuri pozitive.

Sherry, Asistenta, Missouri

De Valentine’s Day, un cuplu imbracat foarte elegant a venit la maternitate. Erau pe drum spre ceremonia de casatorie, cand femeia a intrat brusc in travaliu. Erau destul de suparati deoarece voiau sa fie casatoriti inainte de-a da nastere copilului. Din fericire aveau la ei certificatul de casatorie, asa ca am chemat preotul de la biserica spitalului, l-am desemnat pe obstetricianul ei drept cavaler de onoare, iar eu mi-am aranjat parul, m-am machiat si am devenit domnisoara de onoare. Am reusit sa organizam ceremonia religioasa cu 30 minute inainte de nasterea copilului.

Brigitte, Asistenta, Texas

O mamica aflata in travaliu cu cel de-al doilea copil, a insistat sa ramana calma pana in momentul nasterii. Apoi, cand a venit momentul sa impinga, a refuzat sa faca asta pana cand nu i s-a dat un pahar cu apa. Femeile in travaliu nu au voie sa bea apa. Astfel ca si-a negociat fiecare gura de apa pentru fiecare impingere.

Umma, Asistenta, California

Un tatic a sunat sa ne informeze ca i s-a rupt apa sotiei sale. Noi i-am sugerat sa se grabeasca spre spital, drept urmare a ajuns destul de repede cu un borcan in care se afla lichidul amniotic. Din cauza ca a fost foarte zapacit, isi uitase sotia acasa.

Carolyn, Asistenta, Maryland

Un bebelus care se pregatea sa se nasca avea o pozitie tare haioasa – cu capul in jos insa cu picioarele, precum un contorsionist, in spatele capului. Cand medicul a facut un control, cel mic l-a prins pe acesta de mana si nu-i mai dadea drumul.

Sheri, Doula, California

In drum spre sala de nasteri, o mamica s-a ridicat brusc de pe scaun si in acel moment bebelusul pur si simplu s-a nascut. Atarna doar de cordonul ombilical. Asadar de atunci bebelusul a fost denumit Bungee Jumping Bebe!

Katy, Asistenta, Virginia