Ajutor pentru nastere

Ajutor pentru nastere

0

Exista profesionisti care te pot ajuta sa depasesti mai bine toate provocarile travaliului si nasterii. Daca obstetricianul tau nu a lucrat cu o doula pana acum, deschiderea acestei discutii va fi prolifica deoarece vei aborda si subiectul tipului de nastere pe care doresti sa-l abordezi.

Foarte multi medici apreciaza ajutorul venit din partea unei doula, deoarece le ofera pacientelor sansa de a naste natural dupa o cezariana si fara medicamente. Doula este acel expert care se apropie foarte mult de tine devenind in cateva zile cineva extrem de familial si care te poate incuraja sa impingi limitele dincolo de ceea ce credeai ca nu se mai poate.

Daca participi la cursuri prenatale sau faci parte din cercuri ale mamicilor sau viitoarelor mamici, poti cere recomandare pentru o doula. Nasterea este un procedeu dificil prin care chiar daca fiecarei femei ii este dat sa treaca, nu inseamna ca asta il face mai usor.

Nasterea este cu atat mai grea cu cat nu ai mai trecut prin asta pana acum, iar rolul unei doula este tocmai acela de a te face sa rezisti in fata durerii si sa mergi mai departe. Rolul unui medic este de a tine in siguranta pacienta si fatul, in timp ce rolul unei doula este de a o incuraja pe pacienta sa continue.

Cea mai importanta parte a angajarii este interviul. Poti invita un potential candidat acasa sau pe un teren neutru si considera asta o oportunitate sa afli cat se poate de multe despre ea. Afla cate femei a sprijinit si cand a primit certificatul. Intreab-o de ce si-a ales aceasta meserie, cate vizite postnatale sunt incluse in servicul sau (in mod normal sunt incluse pana la 3 vizite), si cel mai important: discutati despre buget.

Puteti discuta despre aplicarea de medicatie in timpul travaliului, despre alaptare si despre planul de nastere. Cel mai important este sa te simti confortabil cu doula ta, avand in vedere ca iti va fi alaturi intr-unul din cele mai stresante dar absolut minunate momente din viata ta.

Cauta o doula extrem de sincera si maleabila in acelasi timp. Daca este o persoana calda cu care poti interactiona usor si bine, iti va oferi incredere in tine. De asemenea este important sa observi daca are o modalitate pozitiva de abordare a lucrurilor.