Pozitii pentru hranirea cu biberonul

Pozitii pentru hranirea cu biberonul

0

Ai incercat sa alaptezi, insa din diferite motive ai fost nevoita sa renunti si sa il adaptezi pe cel mic la hranirea cu biberonul. Poate ca la inceput, pozitionarea biberonului nu poate fi la fel de naturala ca cea la san, insa exista cateva trucuri de care este bine sa tii cont, atunci cand cel mic papa din biberon.

Relaxat, in brate la mami

Plaseaza capul bebelusului pe bratul tau, sustinandu-l pe cel mic. Ridica usor bratul, astfel incat cel mic sa fie usor ridicat. Nu este indicat sa il hranesti pe cel mic cand este culcat pe spate, deoarece laptele poate ajunge prin canalul ORL, in urechea medie si poate cauza infectii.

In pozitie ridicata

Aceasta pozitie este indicata pentru bebelusii care au reflux gastroesofagian sau dureri puternice de stomac din cauza gazelor excesive. Aseaza-l pe cel mic la tine in brate, intr-o pozitie sezand. Capul sau sa se sprijine de pieptul tau sau un pic aplecat pe bratul stang.

In poala

Aceasta pozitie este foarte buna cand stai intinsa sau cu picioarele ridicate. Plaseaza-l pe cel mic in poala ta, cu capul spre genunchi si cu picioarele pe stomacul tau. Reprezinta o pozitie foarte buna pentru hranire pentru ca stati fata in fata, avand contact vizual tot timpul.

Biberonul ridicat

In momentul in care il hranesti pe cel mic, ridica biberonul, astfel incat sa fie mereu lapte in tetina, deoarece in felul acesta scade nivelul de aer pe care cel mic il inghite, scazand in acelasi timp si posibilitatea de a avea dureri din cauza gazelor.

Foloseste o perna de alaptat

Unii bebelusi se simt bine cand sunt asezati pe o perna de alaptat. Aceasta le mentine capul ridicat si reprezinta o alternativa excelenta atunci cand iti obosesc bratele. Asigura-te doar sa tii biberonul celui mic. Niciodata sa nu lasi copilul nesupravegheat, sprijinit pe perna de alaptat si sugand din biberon.

sursa foto: www.huffingtonpost.com