Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

0

Ingrediente:

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:
  • 1/2 kg capsuni proaspete
  • 70 ml miere
  • 50 g faina
  • 4 oua
  • 350 g branza mascarpone
  •  coaja si zeama de la 1 lamaie
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 cub de unt si zahar pudra pentru tapetat tava
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare:

  1. Se preincalzeste cuptorul la 180°C. Se unge cu unt o tava cu diametrul de 20 cm si se tapeteaza cu zahar pudra. Spala capsunele, pastreaza cateva pentru ornat, iar pe restul curata-le si taie-le in jumatati sau sferturi. Stropeste-le cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze pana prepari aluatul.
  2. Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile cu un mixer, pana obtii doar spuma.
  3. Amesteca mierea cu branza mascarpone, intr-un castron adanc, cu ajutorul unei furculite. Adauga in acest amestec cate un galbenus si freaca pana se incorporeaza toate. Adauga apoi coaja de lamaie, praful de copt, faina si miezul de la pastaia de vanilie. Omogenizeaza.
  4. Lasa deoparte furculita si ia o lingura de lemn. Toarna usor amestec de albusuri in compozitia cu mascarpone, amestecand cu lingura cat mai usor, ca sa nu se lase si pentru ca aluatul sa ramana aerat.
  5. Toarna compozitia in tava pregatita dinainte. Asaza usor capsunile deasupra, de jur imprejur, apoi da la cuptor pentru 40-45 de minute. Lasa sa se odihneasca 10 minute inainte sa scoti tortul din tava.



Fara comentarii

Lasa un comentariu