Pregatirea bagajului de maternitate

Pregatirea bagajului de maternitate

2014-01-21-09382726Numaratoarea inversa se apropie si esti extrem de entuziasmata la gandul ca in curand vei putea sa iti tii ingerasul in brate si sa ii dai pupicul de somn usor inainte de a-l pune in patut. Totusi, mai exista cateva asptecte la care trebuie sa te gandesti inainte ca bebe sa vina pe lume. De exemplu, bagajul de maternitate este foarte important, atat pentru tine cat si pentru copilas. 

Este de preferat ca geanta sa fie gata cu cateva saptamani inainte de termen, deoarece nu poti sti cu siguranta cand incepe travaliul. Nu trebuie sa pui prea multe in bagaj, dar nici sa uiti de lucrurile cu adevarat importante.

Ce trebuie sa contina bagajul de maternitate?

Este recomandat ca bagajul de spital sa nu fie prea mare. Totusi, in acesta trebuie sa incapa toate obiectele necesare sederii la maternitate (cele pentru bebe si cele pentru confortul tau).
– Actele necesare: buletinul tau, carnetul de sanatate, dosarul de analize, adeverinta de la serviciu si ecografiile din timpul sarcinii
– Periuta de dinti si pasta
– Deodorant, sapun, prosoape curate, servetele umede
– Crema de corp si balsam de buze
– Absorbante din bumbac (dischete) pentru a-ti proteja imbracamintea in cazul in care vei avea scurgeri de lapte
– Un unguent pentru iritatii/rani la san (recomandat de doctor)
– Papucei de casa, un capot, ciorapi, camasi de noapte (deschise in fata pentru alaptat) si lenjerie intina comfortabila
– Elastice de par
– Perna pentru alaptat
– Intreba-ti medicul in legatura cu medicamentele necesare
– Apa plata si biscuiti (e bine ca stomacul sa fie relaxat)
– Biberon, prosoape noi, scutece
– Servetele umede speciale pentru copii, crema cu zinc (pentru iritatiile din zona scutecelului)
– Hainutele pentru bebe trebuie sa fie din bumbac si adaptate vremii de afara: sosetute, caciula, salopeta, etc

In concluzie, daca iti pregatesti geanta pentru maternitate din timp si incluzi in ea toate cele din lista de mai sus (si chiar alte obiecte, in functie de nevoi), sederea ta la spital va fi una mai placuta si mai comfortabila. Tu ce altceva ai mai include in bagajul de spital?