Prevenar 13 – un nou vaccin pe piata farmaceutica

Prevenar 13 – un nou vaccin pe piata farmaceutica

0
vaccin prevenar (www.google.com)

vaccin prevenar (www.google.com)Alaturi de lista vaccinurilor obligatorii, piata romaneasca a produselor farmaceutice a mai lansat inca unul facultativ.

Compania farmaceutica Pfizer a facut o noua descoperire in domeniul pneumococic, vaccinul Prevenar 13 reusind sa previna afectiuni destul de serioase ca meningita, otita medie acuta, pneumonia sau bacteriemia la copiii mai mici de 5 anisori.

Potrivit specialistilor, Prevenar 13 este unul dintre cele mai puternice si rezistente vaccinuri ce exista in acest moment pe piata romaneasca. Tot cadrele medicale anunta ca chiar daca v-ati vaccinat deja copilul impotriva afectiunilor pneumologice, este posibila revaccinarea cu Prevenar 13 intrucat dozajul acestuia este destul de puternic si poate deveni un veritabil inlocuitor al celorlalte de acest gen.

Daca ne gandim la statisticile realizate anual vom putea observa ca aproximativ 2 milioane de oameni mor anual din cauza afectiunilor pulmonare, mare parte dintre acestia fiind copii cu varste de pana la 5 anisori. Tot specialistii avertizeaza ca bolile pneumococice sunt cauza numarul 1 al mortii infantile.

Administrarea vaccinului se poate face la copiii cu varste cuprinse intre 6 saptamani de viata si 5 anisori. Acesta se poate administra alaturi de celelalte vaccinuri incluse in schema obligatorie de vaccinare, statisticile aratand ca dupa introducerea lui in tarile europene dezvoltate numarul copiilor care se imbolnavesc de astfel de afectiuni a scazut considerabil. Injectarea celor mici se va face in 4 doze obligatorii, o serie formata din trei doze, urmata de o doza de rapel.

Orice informatie legata despre acest vaccin va va fi de folos daca tineti cont de sanatatea bebelusului. De aceea, intrebati medicul pediatru si nu ezitati sa il achizitionati daca recomandarea acestuia este una pozitiva. Cu toate acestea, Prevenar 13 reprezinta cea mai complexa doza administrata celor mici in lupta impotriva afectiunilor pneumococice, riscul de imbolnavire fiind redus aproape de zero dupa administrarea vaccinului.