Bebelusul „liant” al parintilor

Bebelusul „liant” al parintilor

0
Tatiana Tuta Editorial bebelu.ro

Tatiana Tuta Editorial bebelu.roChiar daca nu este o tehnica destul de sanatoasa, exista cupluri care considera ca existenta unui copil in relatie poate salva dragostea dintre cei doi. Asa ca, nu mai asteapta si mai ales nu se gandesc la consecintele de dupa nasterea copilului. Trec direct la conceperea bebelusului, il nasc, dupa care spera, spera, spera….

Spera intr-o minune, cam asa este povestea copilului liant intre cei doi parinti. Cu toate acestea, trebuie sa reconoastem ca existenta copilului intre cei doi poate imbunatati relatia dintre acestia, pentru o perioada mai lunga sau mai scurta de timp, dar poate, tot asa de bine sa o destrame. Si astfel speranta se pierde destul de departe in gandurile noastre. Sa fie asadar cel mic cel care plateste pentru inconstienta parintilor? Sa-si merite el soarta aleasa de cei  doi? De ce?

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Si cum vorbeam si de varianta uniunii dintre cei doi parinti de  vreme ce a aparut un bebelus in viata acestora trebuie sa fim capabili sa afirmam ca, intr-adevar, un copil poate reusi pana si consolidarea unei relatii deja destramate. Chiar daca destul de rare sunt astfel de cazuri, ele totusi exista.

Asa ca, unele mamici apeleaza la acest gen de tactici pentru a-si determina sotul in ratacirile de moment sa revina la asigurarea sprijinului familiei si sa incerce sa isi consolideze relatia ce tinde sa se curme fara o astfel de interventie.

Trebuie sa recunoastem totusi ca realitatea zilelor noastre ne da dreptul sa ne alegem sotia sau sotul preferat, sa il pastram daca ne dorim sau sa il alungam din viata noastra daca consideram ca nu suntem tocmai potriviti. Intr-un cuvant, avem suficiente arme cu care sa reusim sa ducem o lupta dreapta pana la a apela la strategia nasterii unui copil nedorit de ambii parinti, a unui copil care se doreste doar liant al vechii familii, a carei venire pe lume pandeste doar reinnodarea vechii povesti de iubire dintre parinti.

Dar oare este corect? Sa aiba cel mic vreo vina pentru greselile noastre, ale adultilor? Si daca voi, parinti reusiti sa va cimentati relatia de iubire, cum ramane cu micutul? Vi-l mai doriti…?
Fara comentarii

Lasa un comentariu