Prima poveste de iubire in viata adolescentului – cum se comporta parintii?

Prima poveste de iubire in viata adolescentului – cum se comporta parintii?

adolescent_tanar

66300-0-adolescent_tanar1

Picture 1 of 2

Momentul in care adolescentul ajunge sa se indragosteasca este privit cu mare teama de catre parinti. Primul contact sexual, prima suferinta in dragoste, prima depresie – toate sunt elemente pe care unii dintre parinti nu le considera potrivite cu varsta. Tocmai de aceea, nu fac altceva decat sa se opuna cu desavarsire primei sale povesti de iubire.

Atunci cand parintii isi dau seama ca adolescentul este pe cale de a intra intr-o poveste de iubire este indicat sa comunice mult mai mult cu acesta. A-si spune punctul de vedere cu privire la povestea de dragoste in care este angrenat adolescentul nu inseamna nimic rau. De asemenea, povestirea proprilor trairi de dragoste este un element in plus pentru ca adolescentul sa se increada in spusele parintilor.

Potrivit specialistilor, impotrivirea parintilor in fata povestei de iubire a copilului adolescent este contraindicata. In cele din urma acesta nu va face altceva decat sa refuze sa va povesteasca cele traite de el si sa va relateze care ii sunt gandurile. Tocmai de aceea, incercati sa fiti deschisi in fata relatiei chiar daca nu sunteti de acord. In acest mod veti beneficia de increderea adolescentului care va va putea povesti mai usor care ii sunt trairile si ce anume intentioneaza sa faca.

Prima poveste de iubire in viata unui adolescent reprezinta ceva cu adevarat cu totul nou, trairile sunt foarte intense si greu de controlat.

In cazul unei relatii la o varsta frageda pot aparea si primele suferinte din dragoste, prima despartire sau depresie. De aceea este bine sa vorbiti deschis cu adolescentul si sa il ajutati sa depaseasca cu bine aceasta perioada, avand incredere in sfaturile voastre, in calitate de parinti.

Foto: http://www.adolescenta.ro / http://mediaserver.adevarul.it