Prima sarcină: Cele mai importante sfaturi de care să ții cont (P)

Prima sarcină: Cele mai importante sfaturi de care să ții cont (P)

0

Prima oară mamă. Wow, ce bine îți sună! Tocmai ai aflat că ești gravidă și te simți în al nouălea cer! Bucură-te cât poți de mult această veste, dar pregătește-te și pentru provocările care o să urmeze. Corpul tău o să sufere, în perioada sarcinii, o multitudine de transformări, ceea ce o să te afecteze și emoțional. Astfel, vei trece foarte rapid de la o stare de spirit la alta. Nu o să fie nevoie să „lupți” doar cu schimbările fizice și emoționale, ci și cu multe reguli și interdicții. De asemenea, vei primi și numeroase sugestii de la rude și prieteni cu ceea ce ar trebui să faci și ce nu în perioada sarcinii. Respectă sfaturile de mai jos și o să reușești să depășești cu ușurință toate restricțiile, regulile și provocările care au legătură  cu prima sarcină.

Fără diete

O alimentație corectă și echilibrată este esențială în perioada sarcinii, deoarece de ceea ce vei mânca va depinde evoluția copilului tău. Medicul care te va monitoriza în timpul sarcinii îți va spune ce alimente și băuturi ai voie să consumi pentru ca bebelușul tău se dezvolte sănătos și puternic. În niciun caz nu ar trebui să ții dietă când ești gravidă, deoarece în această perioadă este nevoie să mănânci pentru doi. Sau chiar trei, dacă ești foarte norocoasă! Mesele ar fi bine să conțină carne, legume și carne. Specialiștii sunt de părere că, în perioada sarcinii, este bine să consumi mult pește. Însă, niciodată pește crud!

Ai grijă de garderoba ta

Garderoba este esențială în „călătoria” pe care o are de făcut o femeie gravidă până la naștere. Prin urmare, organizează-te din timp, astfel încât să nu-ți lipsească niciun obiect vestimentar necesar pe timpul sarcini. Cel mai simplu ar fi să accesezi diverse magazine online care vând haine pentru gravide și să-ți cumperi ceea ce îți dorești. Înainte de toate toate, alege niște haine pentru gravide care să fie extrem de confortabile. Ține cont că vei avea nevoie de haine potrivite atât pentru primul trimestru de sarcină, cât și pentru ultimul. Totodată, este important ca hainele pe care o să le cumperi să nu fie doar confortabile, ci și să-ți scoată în evidență frumusețea și formele din timpul sarcinii.

Nu citi prea multe cărți sau bloguri pentru gravide

O viitoare mămică este bine să fie cât mai informată în perioada sarcinii, dar nu exagera când vine de cititul de bloguri, cărți și reviste dedicate femeilor gravide. Altfel, o vei lua razna! O strategie bună ar fi să găsești 1-2 bloguri cu informații valoroase pentru tine, pe care să le citești frecvent.