Prima zi de scoala

Prima zi de scoala

0
prima zi de scoala (www.emaramures.ro)

prima zi de scoala (www.emaramures.ro)Prima zi de scoala reprezinta pentru multi dintre copii o problema de stres si suparare. De aceea, pentru a le face mai usoara acomodarea copiilor cu prima zi de scoala este indicat sa urmezi recomandarile facute de specialisti.

Cu toate ca parintilor li se pare un lucru extrem de usor mersul la scoala, in realitate copiii sunt dati peste cap, intreg universul lor de copil fiind rasturnat. Trezitul de dimineata, temele pe care trebuie sa le faca zi de zi, invatatul poeziilor, dar si orele de matematica si lectura ii indispune ori de cate ori isi aduc aminte prin ceea ce trebuie sa treaca.

De aceea, este indicat ca in prima zi de scoala copiii sa mearga insotiti de parinti la scoala pentru a se putea obisnui cu invatatoarea, stiind totodata ca parintii sunt alaturi de ei si nu ii parasesc. Atat inainte, cat si dupa ce va intoarceti de la scoala va trebui sa incercati sa aveti o discutie cu copilul despre ceea ce inseamna scoala si cum anume va trebui sa se comporte pentru a-i fi usor. Mai inainte de prima zi de scoala inceacati sa ii transformati programul de somn in asa fel incat sa se poata trezi de dimineata.

De asemenea, nu fiti duri cu copiii vostri. Incercati sa le vorbiti cu mult calm, sa ii ajutati sa isi faca lectiile si sa le oferiti cele mai bune recompense in cazul in care se vor comporta ca niste scolari constiinciosi.