Semne de inceput ale travaliului

Semne de inceput ale travaliului

0
gravida in ultima luna de sarcina (www.supermantv.net)

gravida in ultima luna de sarcina (www.supermantv.net)Prima nastere aduce cu ea o serie de necunoscute pentru mamica. De aceea, primele semne ale travaliului devin un semn de alarma atat pentru aceasta, cat si pentru intreaga familie.

Cu toate acestea, intensitatea dureroasa a contractiilor le ajuta pe mamici sa isi dea seama mai usor ca travaliul se apropie. Nu se poate cunoaste cu precizie care sunt cauzele care determina asemenea senzatii dureroase ale organismului, insa totul pare a fi vazut ca o actiune realizata atat de catre uter, placenta si fat in acelasi timp.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Choar daca numai medicul isi poate da seama ca urmare a unui control ginecologic cat de aproape este nasterea, viitoarea mamica poate sa depisteze din timp anumite semne care pot conduce la o singura idee – aceea de travaliu.

Iata-le:

  1. Chiar daca te afli la prima nastere iti poti da seama ca greutatea fatului s-a lasat foarte jos in abdomen. Un astfel de eveniment se petrece de regula cu doua- – trei saptamani mai inainte.
  2. Durerile de spate incep sa devina din ce in ce mai evidente, fiind insotite de anumite dureri la nivelul abdomenului inferior.
  3. Starea de oboseala alterneaza cu cea de energie la femeile care sunt pe cale sa aduca pe lume un bebelus.
  4. Daca pana acum scurgerile vaginale erau destul de obisnuite, in momentul inceperii travaliului acestea devin mult mai bogate cantitativ.
  5. Inaintea inceperii travaliului va fi eliminat mucusul cervical. De regula acest lucru se petrece inainte cu o saptamana sau doua de declansarea nasterii.
  6. De cele mai multe ori, travaliul determina subtierea colului uterin, ceea ce va provoca dese rupturi ale capilarelor. Prin scurgerile de culoare maronie, gravida trebuie sa se astepte ca mai are foarte putin timp de asteptat, poate o zi sau doua.
  7. Travaliul aduce odata cu el anumite contractii destul de dureroase. Cu toate acestea, frecventa acestora depinde de stadiul travaliului, la inceput fiind mai rare, pentru ca mai apoi sa fie mult mai dese.

In cazul in care observati aceste lucruri si mai ales daca aveti senzatii dureroase greu de stapanit, indreptati-va catre maternitate.

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu