Primul an al bebelusului

Primul an al bebelusului

0

In primul an din viata celui mic este firesc sa te intrebi daca acesta primeste suficient laptic si cat de des trebuie hranit. Chiar daca bebe nu-ti poate spune exact cand este satul, iti va oferi semnale prin care vei intelege ca nu de mancare are nevoie. Afla cat de mult si cat de des trebuie sa-l hranesti pe cel mic, conform sfaturilor medicilor pediatri.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Nou-nascutii au nevoie sa manance la fiecare doua-trei ore si consuma in medie 90% lapte matern in primele 10 minute de supt. Bebelusii hraniti cu formula de lapte au nevoie sa fie hraniti la trei-patru ore. In prima luna, daca bebelusul nu se trezeste in timpul noptii pentru a solicita sa fie hranit, este bine sa il trezesti tu pentru stabili o rutina de papa.

Atunci cand il hranesti pe cel mic ofera atentie semnalelor de foame sau cand pare satul, pentru a stii daca este cazul sa il hranesti mai devreme decat planuiai sau cand sa te opresti. Atunci cand se satura, nou-nascutii devin dezinteresati de biberon. Pe de alta parte, daca bebe termina biberonul si pare inca nesatul, cel mai probabil va plange ca un semnal ca mai vrea.

La varsta de 1-3 luni, apetitul celui mic va creste si isi va impune mai mult punctul de vedere atunci cand ii va fi foarte foame, cu atat mai mult cu cat are un program de masa pe care il respecta intocmai. In jurul varstei de 3 luni, ar trebui sa manance aproximativ 500 ml de lapte pe zi, portionat in sase mese. Daca alaptezi, productia se va mari automat, sau va scadea, in functie de nevoia bebelusului.

Intre 4 si 6 luni, bebelusul va sta in fundulet si va incepe sa apuce obiectele din jurul sau. Aceasta poate fi perioada optima sa introduci cerealele in alimentatie. Cel mic ar trebui sa manance aproximativ 2 linguri de cereale pe zi, insa fiind o gustare, acest fel de mancare nu trebuie sa inlocuiasca o masa de lapte (avand in vedere ca laptele inca ofera baza principala de nutrienti).

Daca bebe este gata sa treaca de la laptele matern la cel formula, invata-l sa pape laptele din lingurita. La varsta de sase luni, bebe iti va transmite semnale clare cand a mancat suficient sau daca mai vrea. Daca pare ca are un apetit instabil, sau pare ca nu mananca suficient, este bine sa contactezi pediatrul.

sursa foto: www.telegraph.co.uk
Fara comentarii

Lasa un comentariu