Primul impuls pe care îl au românii când îşi aud limba vorbită în străinătate

Fie că se întâmplă pe străzile marilor capitale europene, în oraşe aparent mai puţin cunoscute sau în destinaţii exotice de pe alte continente, specialiştii dezvăluie cum reacţionează românii atunci când se întâlnesc cu semenii lor într-un astfel de context.

Conform unui studiu desfăşurat la nivel global, românii sunt printre cei mai bucuroşi călători atunci când trec pe lângă semenii lor în călătorii. Peste un sfert (26%) dintre români sunt încântaţi să îşi audă limba şi intră cu uşurinţă în vorbă cu românii pe care îi întâlnesc atunci când călătoresc. Acelaşi grad de entuziasm îl au şi spaniolii (27%), fiind, alături de români, cei mai comunicativi călători din Europa atunci când îşi intersectează drumurile cu oameni din propria ţară.

La polul opus, printre călătorii care îndrăznesc mai puţin să înceapă o conversaţie spontană în călătorii cu oameni de aceeaşi naţionalitate sunt cei din culturile nordice: finlandezii (9%), suedezii (11%), norvegienii (13%).

Mult mai puţini sunt românii care preferă să îi evite pe semenii lor atunci când călătoresc (3%) sau să înceapă să vorbească mai încet sau într-o altă limbă (5%).

În schimb, 29% din românii mai puţin confortabili în a porni o discuţie sunt deschişi la a avea o conversaţie cu alţi turişti români doar dacă aceştia din urmă o iniţiază. Totodată, o a treia reacţie întâlnită des în rândul călătorilor români este, pur şi simplu, de a le zâmbi celorlalţi cu care împart aceeaşi limbă, fără a porni neapărat o discuţie.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare