Psoriazisul și băile cu sulf: tratament alternativ

Psoriazisul este o afecțiune autoimună cronică, în care excesul de inflamație poate provoca o serie de simptome diferite pe piele, unghii și articulații.

Psoriazisul poate avea o serie de efecte atât fizic, cât și emoțional. Poate provoca mâncărimi, piele solzoasă în orice zonă a corpului, stare de oboseală, durere, căderea părului, modificări ale unghiilor și poate avea un impact emoțional mare asupra persoanei afectate.

Studii recente arată că 5% dintre români suferă de psoriazis, procent peste media europeană de 3%. Anumiți factori pot agrava boala și e bine să-i cunoști, pentru a preveni unele complicații: răni la nivelul pielii, stres, frig, fumat, consum de alcool, anumite medicamente sau unele infecții precum amigdalita sau candidoza. Psoriazisul nu trebuie subestimat, deoarece este o problemă de sănătate de lungă durată.

Apele sulfuroase vindecă și ameliorează bolile de piele

Băile cu ape termale sulfuroase vindecă afecțiuni ale pielii, precum psoriazis, pitiriazis, eczeme, scabie, mâncarimi, acnee. Mineralele provenite din izvoarele naturale (sulf, magneziu, calciu) sunt folosite în scop terapeutic (aplicate pe leziuni) în cadrul tratamentelor balneare, alături de proprietățile apei (temperatură, curenți, presiune etc.) sau de cele ale tipurilor de nămol prezente în zonă.

Hidrogenul sulfurat din apele minerale termale este singurul compus al sulfului care se absoarbe în organism prin piele, plămâni și pe cale digestivă, după care este eliminat prin piele, intestin și rinichi. Căldura băilor activează circulația sangvină în cadrul țesuturilor bolnave și, astfel, ajută la resorbția lor, precum și la producția de anticorpi.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare