Reintoarcerea la serviciu dupa concediul de maternitate

Reintoarcerea la serviciu dupa concediul de maternitate

0
femeie la serviciu (www.thejobsearchguru.com)

femeie la serviciu (www.thejobsearchguru.com)Reintoarcerea la serviciu dupa concediul de maternitate s-ar putea sa ti se para nespus de grea. In primul rand grijile pentru copil te vor macina pe tot parcursul programului de lucru, iar in cel de-al doilea rand, te vei simti stinghera in vechiul colectiv.

Daca inainte de a intra in concediul de maternitate aveai un cerc de colege cu care te intelegeai, odata cu reintoarcerea la serviciu vei incerca sa iti gasesti un alt gen de colege cu care sa poti vorbi despre copii si despre modul de crestere si ingrijire al acestora.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cu toate acestea, grijle cu privire la copil iti vor putea fi spulberate atunci cand vei reusi sa fii sigura ca copilul tau este bine ingrijit acasa, de o baby sitter sau la cresa de catre personalul institutiei. Chiar si asa iti va fi destul de greu sa te desprinzi in fiecare dimineata de acesta, sa stii ca l-ai lasat si ca veti fi nevoiti sa stati despartiti atatea ore.

Insa, se poate spune ca nici cariera nu va trebui neglijata si face parte dintre grijile tale cele mai importante. Stabilitatea zilei de maine este oferita de un serviciu stabil. Reintoarcerea la serviciu dupa concediul de maternitate s-ar putea sa ti se para usoara, primind sprijinul sefului sau sa ti se para mai grea intrucat nu te mai vor in vechiul colectiv, fiind inlocuita de altcineva.

Cu toate acestea, potrivit legii postul tau nu va putea fi desfiintat si implicit nu vei putea fi concediata pentru o perioada de sase luni de la intoarcerea la serviciu. Evident, in cazul in care relatiile cu conducerea unitatii nu mai sunt amiabile nu vei mai continua sa ramai si vei incerca sa iti gasesti un alt job in domeniu in alta parte. Tocmai de aceea, statul ti-a oferit o anumita siguranta – in cele sase luni vei avea suficient timp sa gasesti ceva care sa te multumeasca pe deplin.

Inainte de reintoarcerea la serviciu dupa concediul de maternitate este de preferat sa ai o discutie cu seful. Va trebui sa ii specifici care iti sunt intentiile – ca doresti sa te intorci – in acest mod putandu-i observa cu usurinta reactiile si starile sale. In cazul in care acesta este bucuros sau iti pune el primul intrebarea: “cand te asteptam inapoi?”, nu va trebui sa iti faci griji – inseamna ca te doresc inapoi. Insa, daca te intreaba “vrei sa te intorci inapoi?” va trebui sa iti pui niste semne de intrebare…

Odata cu reintoarcerea ta la serviciu din concediul de maternitate va trebui sa negociezi cu conducerea unitatii programul de lucru, salariul si chiar anumite responsabilitati pe care ti le doresti sau pe care nu ti le mai doresti.

De asemenea, odata ce ai ajuns acasa si ti-ai revazut copilul incearca sa te distantezi de problemele de serviciu si sa i te dedici intru totul numai lui, profitand de fiecare secunda in care ramaneti amandoi.

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu