Relaxare pentru fertilitate

Relaxare pentru fertilitate

Te intrebi daca prin practicarea exercitiilor de yoga ai putea ramane insarcinata? Studiile demonstreaza ca practicarea yoga ajuta la reducerea stresului, care afecteaza fertilitatea. Expertii susutin ca anumite pozitii ajuta la conceptie deoarece fluxul sangelui este condus catre pelvis, stimuland producerea de hormoni si relaxand muschii, eliberandu-i de tensiune.

Incearca aceste exercitii pentru a te relaxa si pentru a mari fluxul de sange in zona pelviana. Asadar sustine toti acesti factori care te pot ajuta in conceptie. Pentru rezultate cat mai rapide, fa exercitiile timp de cinci zile pe saptamana.

Incalzirea picioarelor – Faptul ca mergi pe tocuri foarte des poate conduce la un dezechilibru care impiedica procesul glandei limfatice, conducand la obstacole in fata unei sarcini. Incearca sa folosesti talpa plata, cel putin de 3 ori pe saptamana.

Glezna peste genunchi – Incearca sa-ti pozitionezi gleza piciorului drept pe genunchiul piciorului stang, formand un unghi de 90 de grade. Aceasta pozitie este foarte favorabila pentru sporirea sanselor de-a ramane insarcinata.

Genunchi catre piept – Culcata pe spate, incearca sa-ti aduci genunchiul drept catre piept, sustinut de maini. Daca iti petreci ziua la birou, pe un scaun, aceasta pozitie te va ajuta foarte mult la relaxare, eliberarea tensiunii si crectarea posturii.

Podul – Culcata pe spate, indoaie genunchii, lasa bratele pe podea, pe langa corp si ridica fundul sprijinindu-te in zona cervicala. Aceasta pozitie stabileste conexiuni intre solduri, pelvis si lombara si iti stimuleaza sistemele endocrin si imunitar.

Mainile sus – Din pozitia in picioare, ridica ambele brate drept, de-a stanga si dreapta capului. Vei detensiona zona muschilor cervicali si umerii.

Intindere in laterala – Incearca o fandare in lateral si in acelasi timp ridica mana opusa piciorului fandat. Aceasta pozitie iti intareste zona pelvisului si a soldurilor.

Pozitia yoghinului – Stai pe vine cu genunchii departati si cu palmele impreunate ca si cum ai face o rugaciune. Aceasta pozitie iti va intari muschii pelvisului – vei avea nevoie de asa ceva cand vei purta in uter un bebelus, timp de noua luni. O zona pelviana tonifiata iti poate oferi un plus si in viata sexuala.

Intoarcere laterala – Stai in pozitie de meditatie, turceste. Acum roteste partea superioara a corpului in stanga si in dreapta. Aceasta miscare ajuta la eliberea de stres a oricarui organ sau muschi.

Pozitia zeitei – Culcata pe spate, cu palmele pe abdomenul inferior, una peste cealalta si cu genunchii indoiti si indreptati spre podea, in partea stanga si in partea dreapta. Incearca sa ai o pozitie asemanatoare unui fluture. Aceasta pozitie iti deschide soldurile si te ajuta la relaxare.

sursa foto: www.healthypages.com

Articole similare