Reluarea vietii sexuale dupa nastere

Reluarea vietii sexuale dupa nastere

0

Daca in timpul perioadei de sarcina, sexul era intru totul permis, in functie de starile prin care trecea tanara gravida, dupa nastere lucrurile sunt putin mai schimbatoare.

In timpul sarcinii femeia gravida secreta in cantitati destul de ridicate hormoni sexuali si hormoni materni, in aceasta perioada predominand hormonii sexuali. Dupa nastere, cele doua tipuri de hormoni isi fac iarasi aparitia, insa balanta inclina spre hormonii materni.

Intr-un astfel de mod se poate explica si afectivitatea fata de propriul bebelus, dar si neglijenta fata de propriul partener, tanara mama acordand atentie totala noului venit pe lume.

Aparitia unei astfel de stari, prin care mai toate femeile vor trece sau tocmai au trecut, poate duce la racirea relatiei cu partenerul de viata, aparitia supararilor, frustrarilor si certurilor, partenerul tinzand de cele mai multe ori catre infidelitate.

Dupa plecarea din maternitate, medicul iti va recomanda si cateva aspecte cu privire la reluarea unei astfel de activitati. Acesta iti poate mentiona ca imediat dupa perioada de lahuzie, perioada de 6 saptamani, proaspata mamica poate sa isi reia viata sexuala cu partenerul de viata, fiind ferita de orice neplaceri.

Prima experienta sexuala de dupa nastere nu este poate la fel de placuta ca cea de dinainte de nastere sau inainte de perioada de sarcina, femeia nesimtind de cele mai multe ori orgasm, fiind mult mai retinuta si trecand printr-o perioada de teama de apropiere fata de sot. De asemenea, se mai poate confrunta cu o zona uscata, medicul recomandandu-va utilizarea de creme adecvate.

Cu toate acestea, partenerul trebuie sa stie sa isi invaluiasca partenera printr-o aura romantica, conferindu-i un  preludiu destul de lung si de placut, sa stie ca nu trebuie sa „sara” direct la actiune. Aceasta are nevoie de timp si de multa rabdare din partea sotului, teama putandu-i fi spulberata numai cu ajutorul acestuia, conferindu-i clipe de neuitat, pline de pasiune, dorinta si iubire.

Rostirea cuvintelor „te iubesc!”, „te doresc!” in fiecare zi poate ajuta la o noua apropiere fata de aceasta, care simte nevoia sa se simta iubita in orice moment. Asadar, incercati sa eviatati certurile si supararile, ceea ce se intampla cu iubita dumneavoastra este o reactie la starea de lahuzie, dar si la reactiile hormonilor materni care predomina in fata celor sexuali.

Cu toate ca reluarea vietii sexuale cu tanara mamica poate insemna un moment destul de incordat, nu va varsati furia si gelozia pe bebelus. Aparitia acestuia trebuie sa constituie un moment de maxima bucurie, nefiind un impediment in reluarea activitatilor sexuale.

Articole similare