Igiena proaspetei mamici

Igiena proaspetei mamici

0

Chiar daca un lucru ce nu prezinta o mare necesitate de cunoastere, totusi asigurarea unor conditii de igiena a proaspetei mamici imediat dupa nastere poate constitui o problema inca nedezbatuta de specialisti.

Daca in timpul sarcinii se recomanda mentinerea unei igiene corespunzatoare, prin toaleta zilnica, fiind de preferat a se evita dusurile prea fierbinti si placerile unei relaxari in cada de baie, dupa nastere lucrurile stau putin diferit.

Imediat dupa nastere vei putea fi lasata in maternitate sa faci un dus local, de scurta durata, evitand totusi apa prea fierbinte. Inainte de a parasi maternitatea, medicul iti va recomanda modul in care va trebui sa te comporti pentru a-ti asigura o igiena corespunzatoare care sa te fereasca de riscurile aparitiei unor eventuale infectii sau bacterii nedorite.

Asadar, vei fi sfatuita despre modul in care va trebui sa procedezi in momentul imbaierii. Imediat dupa ajungerea acasa, vei fi lasata sa faci doar dusuri foarte scurte, fara a beneficia de apa prea calda. Sederea in cada de dus trebuie evitata in totalitate pe parcursul a minimum 6 saptamani dupa nastere.

Asemanator perioadei de sarcina, si dupa nastere trebuie sa te feresti de spalaturile interne, eventual prin folosirea unui irigator sau a unor substante de ingrijire interna. Gelul de dus pentru igiena intima este cel mai recomandat, in acest mod fiind evitate sapunurile care contin parfum si un ph activ. Sunt necesare produse cu ph neutru, fara parfum sau alcool pentru a-ti proteja in totalitate pielea si a te feri de eventuale iritatii sau alergii ori de riscurile aparitiei unor infectii in zona organelor genitale ce pot fi tratate cu mare dificultate, fiind mult mai grave, intr-un timp mai indelungat.

Dupa baie, nu uitati sa va stergeti cu ajutorul unui prosop moale si catifelat, zona fiind foarte sensibila.

Dupa numai sase saptamani de sarcina, nu uita sa vorbesti cu medicul specialist obstretician, care te-a avut in ingrijire, pentru a te sfatui cu privire la modul de realizare in viitor a pasilor pentru o buna igiena, necesara sanatatii tale. Acesta iti va putea recomanda revenirea la stilul de viata anterior celui de graviditate, intrucat urmarile sarcinii si ale nasterii tocmai au trecut, redevenind cea de dinainte de aceste evenimente.

Asadar, asigura-te de respectarea acestor minime conditii de igiena pentru sanatatea propriului organism.