Revoltator! Saloanele de infrumusetare din S.U.A. epileaza intim fetite de 11 ani!

Revoltator! Saloanele de infrumusetare din S.U.A. epileaza intim fetite de 11 ani!

0

Saloanele de infrumusetare din SUA si-au largit orizonturile si ofera servicii si pentru fete cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani. Fie ca este vorba despre pensat sau epilat, copilele pot beneficia de acelasi tratament ca un adult.

article-0-0f04c8a100000578-550_468x317

Picture 1 of 2

De la manichiura, la tratamente cosmetice si chiar si indreptarea chimica a parului, fetitele sunt supuse la aceleasi ritualuri de infurmusetare ca mamele lor. Unele saloane ofera pana si sedinte de epilare inghinala…pentru copile de 11 ani.

Rose Gallgaher, mama unei fetite de 12 ani, a declarat pentru postul de televizune ABC ca igiena este necesara, iar epilarea totala nu este, de fapt, un moft ci un lucru absolut crucial pentru pastrarea sanatatii.

Vreau ca fata mea sa stie aceste lucruri de la o varsta cat mai frageda. Este vorba despre igiena“, a declarat femeia.

Kelly Burrus, a carei fata are 12 ani, a facut niste afirmatii asemanatoare, sustinand ca nu ar avea nimic impotriva acestei practici, daca micuta ar suporta durerea.

Patronii saloanelor nu au decat de castigat din acest nou trend. Foarte multe buticuri de beauty din SUA si-au format deja o clientela stabila, care include fete de 6 anisori. Acestea vin regulat la hair-stilist pentru a se coafa.

Exista o piata puternica iar noi le oferim serviciile pe care si le doresc. De ce sa nu poata si micutele noastre sa se bucure de un moment de relaxare?“, a declarat Karolyn Massey, directoare artistica la “Beehives and Buzzcuts”, un coafor din New York.

Acelasi salon ofera si servicii de manichiura pentru copii cu varsta de 1 an.

Intr-un alt butic, fetitele sunt tratate cu o masca faciala din lamaie si cocos. Tot aici, hair-stilistii au recunoscut ca au indreptat chimic parul copilelor cu varste mai mici de 7 ani, in ciuda faptului ca substantele cu care se face acest proces contin formaldehida, un solvent care poate produce moarte spontana in cazul copiilor.

Psihologii considera ca aceste practici nu fac decat sa le sexualizeze de timpuriu pe micute. Specialistii cred ca, la aceste varste mici, fetitele trebuie sa se joace si sa petreaca timp in natura, sau cu parintii, facand activitati specifice varstei.

Daca ii spui fiicei tale ca veti petrece 6 ore la un salon de infrumusetare si ca asta este cel mai frumos lucru pe care il puteti face impreuna, o inveti sa fie superficiala si ignoranta. Copii trebuie sa invete ce inseamna valorile adevarate, nu sa se epileze in locuri unde nici macar nu creste par!” a declarat Dana Edell, fondatoarea unei organizatii care combate sexualizarea prematura a copiilor.

Specialista crede ca industria frumusetii le spune acestor copii ca nu sunt destul de atractivi si ar trebui sa investeasca bani in produse cosmetice si in procese de infrumusetare. De fapt, este vorba despre o forma de manipulare menita sa scoata cat mai multi bani de la fiinte nevinovate.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player