Cum sa gestionezi agresivitatea scolarilor

Cum sa gestionezi agresivitatea scolarilor

0

Printre experientele cu care copii intra in contact la scoala se numara si agresivitatea sau chiar bataia. Mai jos gasesti cateva sfaturi despre cum ar trebui sa reactionezi atunci cand copilul tau ataca alti copii sau atunci cand el insusi este victima agresiunilor.

aggressive-school-boys-ro-007

Picture 1 of 2

Adesea, parintii nu realizeaza de unde porneste comportamentul violent al copilului si nici nu-si inchipuie cat de departe poate merge acesta. A numi un coleg sau un profesor dobitoc este tot agresivitate. Iar daca parintii nu protesteaza, sau, chiar mai rau, spun si ei ca profesorul este un prost, ii permit copilului sa depaseasca limita si sa ajunga la un nivel mai ridicat de violenta.

Cum sa pui capat violentelor
· Pentru profesori: nu va fie teama de parintii copiilor. Vorbiti la sedinta cu parintii despre abaterile elevilor si notati-i cu note scazute la purtare.
· Pentru parinti: nu subestimati notele proaste ale copilului. Comunicati deschis cu el pentru a afla cauza acestui comportament. Ascultati cu calm si atentie motivele si argumentele copilului.
· Pentru profesori si parinti: faceti front comun la orice semn de agresivitate verbala (umilinte, santaj, ridiculizare,) si fizica (nu doar lovire si bataie, dar, de asemenea, scuipat sau imbrancire).
· Pentru parinti: in situatii de criza, atunci cand nu puteti face fata singuri situatiei, nu ezitati sa cereti ajutorul unui consilier scolar sau psiholog.

Amintiti-va! Violenta in scoli este o consecinta a erorilor de educatie comise de parinti. Procesul de educatie se desfasoara atat acasa, cat si la scoala.