S-a lansat Scoala de Basm

S-a lansat Scoala de Basm

0

A aparut primul numar al publicatiei pentru copii SCOALA DE BASM – revista istetilor de 6-12 ani din toata tara. Din cuprins fac parte benzi desenate, distractie cat cuprinde, jocuri si super-descoperiri dintr-o varietate de domenii: literatura, istorie, mitologie, matematica, pictura, muzica, sport, ecologie, sanatate si nutritie, calatorii. 

AFIS REVISTA A3_martor<< Sistemul de invatamant are nevoie de sprijin in dezvoltarea sa, iar educatia nonformala ar trebui sa fie o completare esentiala. Revista „Scoala de Basm” isi propune exact acest lucru, sa ajute la cresterea nivelului de educatie din Romania, prin continutul de calitate, dar si prin faptul ca este disponibila in scolile din toata tara, la cererea parintilor sau a cadrelor didactice. O idee inovatoare care sta la baza proiectului este cea a personajelor de basm cu ghiozdanul in spate. Practic, intreg proiectul s-a nascut din nostalgia pentru revistele de altadata, care jucau un rol important in formarea noastra, dar si pentru basmele romanesti si eroii traditionali. Revista ii pune intr-o lumina moderna, accesibila pentru cei mici, tocmai din dorinta de a-i face cat mai placuti. >> declara Andreea Crap, initiatoarea proiectului.

Publicatia apare o data pe luna intr-o formula magica: informatiile concrete si riguros documentate se imbina cu fantezia, umorul si jocul. Totodata, micutii cu spirit competitiv au ocazia de a castiga 20 de premii de poveste si o tableta Samsung-Galaxy. Pentru cei interesati, comenzile se pot realiza online pe site-ul www.scoaladebasm.ro, la telefon 0756120300 sau pe e-mail [email protected], iar pretul unui exemplar este de 10 lei. Toti elevii primesc, gratuit, caietul de basm, impreuna cu primul numar al revistei.

Dar, cum arata o Scoala de Basm? Pe langa informatiile culturale si jocurile educative, revista contine 8 pagini dedicate serialului de banda-desenata FAT-FRUMOS-INTORS-PE-DOS, o creatie originala a artistului grafic Valentin Cristescu. In primul episod, alaturi de colegii lui de clasa Greuceanu, Harap-Alb, Praslea, Muma-Padurii, Ilenusele, Laur-Balaur, Aleodor si cei trei iezi cucuieti, Fat-Frumos intoarce scoala de pe dos pentru a rezolva criza pixurilor.

Haideti in vizita pe www.scoaladebasm.ro pentru mai multe informatii si urmariti noutatile pe pagina de Facebook/ScoaladeBasm!