Cum sa pregatesti un dovleac pentru Halloween

Cum sa pregatesti un dovleac pentru Halloween

0

no images were found

Halloween – o sarbatoare care, poate, inainte de a avea copii te lasa rece, dar acum lucrurile s-au schimbat radical, mai ales daca cel mic merge la gradinita, unde nu se rateaza nicio sarbatoare de acest gen, pentru distractia copiilor.

Dovleacul este o parte integranta a Halloween-ului, la fel cum bradul imbodobit este pentru Craciun. Asa ca trebuie sa te pui pe treaba si sa inveti sa pregatesti un dovleac pentru aceasta sarbatoare „inspaimantatoare”. Lasa-l si pe cel mic sa te ajute, o sa fie mult mai distractiv in doi.

Alege din piata un dovleac tare si proaspat. Deseneaza mai intai pe suprafata lui cu markerul locurile pe care urmeaza sa le decupezi. Apoi taie partea de sus sau de jos a dovleacului. Diametrul gaurii facute ar trebui sa fie suficient de mare incat sa-ti intre mana pe acolo. Cu ajutorul unei linguri curata interiorul dovleacului de pulpa si seminte. Poti sa folosesti miezul la prajitura sau la tocanita, iar semintele vor fi delicioase prajite in cuptor. Cu un cutit ascutit si de mici dimensiuni decupeaza gaurile dupa desenele trasate. La final nu-ti ramane altceva de facut decat sa faci dovleacul infricosator, punand o lumanare aprinsa in interior. In cazul in care ai taiat partea de sus a dovleacului, poti sa folosesti bucata respectiva ca o sapca pe capul dovleacului.

Seara, felinarele din dovleci pot decora balconul, gradina, pervazul ferestrei sau interiorul apartamentului.

Atentie! Nu lasa niciodata o lumanare aprinsa in interiorul dovleacului cand pleci de acasa sau mergi la culcare. Copii se vor amuza la pregatirea dovleacului de Halloween, dar asigura-te ca totul se desfasoara in siguranta pentru ei.

sursa foto: www.celebrations.com si