Saptamana 41 de sarcina

Saptamana 41 de sarcina

Saptamana 41 de sarcina pare sa finalizeze mai mult ca sigur perioada de graviditate. Iti vei cunoaste bebelusul, putandu-l tine in brate in aceasta saptamana.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Ce face bebelusul?

In aceasta saptamana, bebelusul cu dimensiuni considerabile, masurand 52 de centimetri si aproximativ 3400 de grame pare sa doreasca sa iasa la lumina, daca nu a facut-o inca.

Sistemul sau vizual nu este foarte bine dezvoltat, acesta putand vedea la o distanta de circa 25 de centimetri. La inceput va fi curios sa iti remarce fata, ochii, miscarile buzelor, dar si corpurile mai colorate.

Cu toate acestea, bebelusul isi va putea recunoaste mama imediat dupa nastere, simpla apropiere de aceasta facandu-l sa se simta in siguranta si sa depaseasca pragul psihologic destul de greu de trecut pentru el. Simpla respiratie a mamei, simpla ei atingere, vorbele mangaietoare il vor determina sa se simta mult mai linistit. De aceea, este recomandat ca imediat dupa nastere, mama sa isi poata tine bebelusul in brate pentru a se crea acea legatura dintre cei doi, apropierea de pielea acesteia facandu-l sa isi aduca aminte de momentele in care se afla in corpul acesteia, in interiorul uterului ei.

Ce face mama?

Daca tocmai ai adus pe lume bebelusul la care ai visat in toate cele noua luni te sarcina, de aceasta data te vei confrunta cu o neliniste datorata starii de alaptat. Te vei considera neputincioasa sa iti alaptezi copilul, considerand ceva mult prea complicat pentru tine.

Cu toate acestea, alaptatul pe cale naturala are avantajul ca bebelusul isi va forma anticorpii necesari pentru crearea unui organism cu o imunitate puternica, gata sa lupte in fata oricaror boli sau virusi ce ii vor ataca organismul in perioada imediat urmatoare.

Un  bebelus hranit cu lapte praf isi va putea crea anticorpi de-abia dupa prima luna de la nastere. Un  lucru destul de ingrijorator intrucat, daca in prima luna de la nastere acesta se va imbolnavi, crearea de anticorpi nu va mai fi posibila, acesta beneficiind in continuare de un organism fara imunitate.

In  primele zile de dupa nastere, sanii tinerei mamici vor secreta colostrul, iar ulterior va aparea laptele matern care va crea o senzatie de presiune la nivelul acestora, lucru neplacut pentru proaspata mamica, senzatie cu care va veti obisnui, diminuandu-se pe parcurs.

Articol realizat de Tatiana Tuţă
[hana-code-insert name=’Calendarul Sarcinii’ /]
Articole similare

Fara comentarii

Lasa un comentariu