Sarcina dupa anticonceptionale

Sarcina dupa anticonceptionale

0
anticonceptionale

anticonceptionale

Picture 1 of 2

Anticonceptionalele reprezinta o metoda destul de sigura de protectie. Cu toate acestea, atunci cand va doriti sa ramaneti insarcinata este indicat sa renuntati la ele cu ceva timp mai inainte pentru ca organismul sa aiba timp sa reuseasca sa intre in ciclul normal de fertilitate.

Dupa administrarea de anticonceptionale, majoritatea femeilor se intreaba in cat timp pot ramane insarcinate in cazul in care renunta la ele.

Potrivit medicilor, o sarcina dupa anticonceptionale survine abia dupa 3-4 luni de la intrerupere intrucat organismul va trebui sa reintre iarasi pe fagasul obisnuit – acela al fertilitatii. De regula, in cazul in care ramaneti insarcinata imediat dupa intreruperea anticonceptionalelor este indicat sa mergeti la medic intrucat in timpul sarcinii pot aparea riscuri sportite de avort spontan, iar bebelusul se poate naste cu malformatii congenitale datorate acestui gen de pastile hormonale.

Exista si opinii care contrazic cele spuse de specialisti si considera ca nu exista un anumit timp de care va trebui sa tii cont atunci cand intrerupi administrarea de anticonceptionale pentru a putea ramane insarcinata. Cu toate acestea, nu va trebui sa negam ideea ca organismul va putea fi eliberat de hormonii anticonceptionalelor abia in cateva zile sau saptamani.

Dupa intreruperea administrarii anticonceptionalelor organismul va produce iarasi foliculi, generandu-se astfel perioada fertila, cunoscuta sub numele de ovulatie, putand astfel sa ramai insarcinata.

Foto: http://www.paginafarmacistilor.ro / http://www.oradestiri.ro