Scenariu pentru redeschiderea școlilor: prin rotație. O treime dintre elevi, la cursuri, ceilalți, online

Școala…altfel din septembrie!

Scoala prin rotație, acesta este cel mai probabil scenariu pentru redeschiderea instituțiile de învățământ în septembrie. Astfel, o treime dintre elevi, la cursuri, ceilalți, online.

Un studiu al organizaţiei Salvaţi Copiii arată că închiderea școlilor, în contextul pandemiei, a avut consecințe negative asupra progresului educațional al elevilor.

Ministrul Educaţiei spune că în cazul revenirii elevilor la clasă, distanţarea se va face la doi metri sau un metru, în funcţie de recomandări.

Un studiu realizat de Organizaţia Salvaţi Copiii arată şi impactul pe care școala online şi pandemia l-au avut asupra elevilor.

Plictiseala este principala stare resimțită negativ de copii, urmată de obsoseală, tristețe și furie. Copiii mici din ciclul primar sunt cei care au resimțit cel mai puternic impactul negativ al izolării.

Jumătate dintre copii au folosit telefonul părinților pentru școala online, aproape 30 la sută au avut materii neacoperite, iar 7 din 10 au petrecut între 3 şi 4 ore online pe zi.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare