Secretiile cervicale in timpul si inaintea ovulatiei

Secretiile cervicale in timpul si inaintea ovulatiei

0

Modificarea secretiilor cervicale in timpul si inaintea aparitiei menstruatiei pot depista mai usor aparitia simptomului ovulatoric pentru o femeie. De aceea, grija pentru observarea unui astfel de fenomen revine in totalitate femeii. Mucusul cervical poate ajuta la parcurgerea de catre spermatozoizi a traseului care va ajuta la fecundarea ovulului.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

In prima saptamana de la menstruatie veti avea o secretie mai lipicioasa decat de obicei. Aceasta se datoreaza in primul rand in functie de modificarile hormonale produse de organismul femeii in timpul perioadei ciclului menstrual. Cu timpul aceasta secretie cervicala isi va modifica continutul si aspectul, fapt determinant pentru pregatirea organismului pentru ovulatie.

Cu cat se apropie mai mult perioada ovulatiei, asa-numita perioada fertila, cu atat acestea devin mai cremoase, mai clare si lucioase, secretie ce va ajuta la transportul spermatozoizilor spre uter. Acest tip de secretie se va intinde pe degete asemenea unei creme, fiind destul de consistenta.

Cu toate ca reprezinta un procedeu putin mai complicat decat cel al masurarii temperaturii bazale, alt indice important pentru depistarea perioadei fertile, acesta se poate realiza in fiecare dimineata, de regula odata cu mersul la toaleta a femeii. Este recomandat a se efectua cam in acelasi interval orar pentru o mai buna evidentiere.

Pentru o buna analiza este necesara prezenta unui servetel alb, introducandu-se in vagin doua degete. Daca secretia se va intinde pe degete, fiind mai cremoasa, este clar, te regasesti foarte aproape de perioada fertila. Analiza acestui lucru, in paralel cu masurarea temperaturii bazale te poate ajuta sa afli exact data ovulatiei.

Cu toate aceste, secretiile cervicale pot fi modificate odata cu intretinerea de raporturi sexuale, datorita spermei sau prin folosirea unor lubrifianti ori a anumitor medicamente, dar si in cazul aparitiei unei infectii a organelor genitale feminine.

Asadar, daca ai o secretie cremoasa, consistenta, care se intinde pe degete, clara si lucioasa, un vagin umed sau foarte umed, diferit de alte zile ale perioadei menstruale, te regasesti chiar in fata perioadei fertile. Asa ca in maxim 12-24 de ore va trebui sa intretii raporturi sexuale cu partenerul pentru conceperea unui bebelus.

Articol realizat de Tatiana Tuţă
Fara comentarii

Lasa un comentariu