Sedinta cu parintii – cum sa te comporti?

Sedinta cu parintii – cum sa te comporti?

sedinta cu parintiiSedinta cu parintii reprezinta o buna ocazie pentru aflarea rezultatelor scolare ale copilului tau. In timpul acesteia dirigintele ori invatatorul clasei va caracteriza pe larg activitatea si comportamentul fiecarui elev, putandu-ti face astfel o parere despre activitatea copilului tau din interiorul scolii.

Ori de cate ori mergi la sedinta cu parintii este indicat sa iti ordonezi mental problemele pe care ai dori sa le discuti cu profesorul. In cazul in care acesta nu face mentiune asupra unor aspecte este bine sa intrebi tu ceea ce ti se pare important. Cu toate acestea, incearca sa iti limitezi discursul si intrebarile intrucat nu esti singura persoana care asteapta lamuriri din partea profesorului. Fii concis si respecta-ti ordinea!

Sedinta cu parintii este un bun prilej pentru a-i demonstra copilului tau seriozitatea de care dai dovada. De aceea, fii prezent intotdeauna si nu intarzia de la ora anuntata mai ales daca sedinta se desfasoara cu copiii in clasa.

Orice amanunt enuntat de profesor este important pentru educatia copilului tau. Asa ca, asculta cu mare atentie ceea ce vi se comunica!

Chiar daca te grabesti niciodata nu este indicat sa parasesti sedinta cu parintii mai inainte ca aceasta sa se fi terminat ori imediat dupa citirea rezultatelor copilului tau. In cazul in care exista o urgenta este bine sa o mentionezi inca de la inceput pentru ca toti cei din clasa sa nu fie luati prin surprindere de atitudinea ta nepotrivita.

In cazul in care copilul nu a luat parte la sedinta cu parintii este bine sa discuti cu el tot ceea ce s-a comunicat de catre profesor si sa lamuriti toate problemele atunci cand acestea sunt inca proaspete in mintea ta.

Foto:http://www.calificativ.ro

 

 

Articole similare