Semintele de susan te ajuta sa te mentii mereu tanara si frumoasa!

Semintele de susan te ajuta sa te mentii mereu tanara si frumoasa!

0
seminte_susan

femeie-mananca

Picture 1 of 2

Chiar daca majoritatea dintre noi ajungem sa cunoastem semintele de susan doar din continutul mult popularului covrig, in realitate consumul lor contribuie la mentinerea organismului tanar si frumos.

Cu toate ca sunt atat de mici, in semintele de susan putem regasi o serie intreaga de proprietati si nutrienti necesari pentru dezvoltarea corecta si prevenirea unor afectiuni grave.

Fiecare femeie isi doreste sa se mentina mereu tanara si frumoasa, dieta fiind unul dintre factorii decisivi in acest sens. Consumul zilnic a 30 de grame de seminte de susan poate produce adevarate miracole pentru organism.

Iata o parte dintre proprietatile semintelor de susan:

  • semintele de susan constituie o sursa bogata de vitamine si minerale necesare pentru dezvoltarea corecta si armonioasa a organismului;
  • contin magneziu, fier, cupru, fosfor si zinc si mult calciu necesare pentru mentinerea sanatatii sistemului osos, intarirea articulatiilor, prevenirea anemiilor si a osteoporozei;
  • fitosterolul continut de semintele de susan contribuie la mentinerea colesterolului in limite normale;
  • contin grasimi esentiale, sanatoase pentru organism;
  • semintele de susan contin un numar destul de mare de antioxidanti, acest lucru fiind foarte important pentru mentinerea unui organism mereu tanar si frumos, indiferent de varsta;
  • previn numeroase afectiuni si lupta impotriva diabetului, a cancerului,dar si impotriva afectiunilor sistemului circulator ori bolilor de inima, reducand stresul si imbunatatind somnul.

In plus, datorita proprietatilor sale, semintele de susan sunt prezente in numeroase cure de slabire, ajutand la pierderea kilogramelor. Acestea reusesc sa arda intr-un ritm destul de alert grasimile si reduc pofta de dulciuri.

Semintele de susan trebuiesc a fi consumate atat in stare naturala, cat si in combinatie cu salate, fiind folosite chiar la prepararea gustarilor de peste zi.