Sfaturi bune de la bunica

Sfaturi bune de la bunica

0

Cea mai puternica dovada stiintifica ce sustine intelepiunea bunicii este aceea de a face miscare in fiecare zi, pentru o sanatate buna si pentru o viata lunga. Studiile demonstreaza ca exercitiile sportive carora li se acorda cel putin 15 minute pe zi iti ajuta sistemul imunitar. De asemenea se reduce riscul de boala cu 50%.

Studiul a fost realizat pe aproximativ 550 de adulti. S-a examinat legatura dintre activitatea fizica si acele zile in care suntem raciti. Datorita sportului, riscul de a capata o raceala a scazut cu 30%. Este ca si cum sportul ne ajuta sistemul imunitar sa ajunga intr-o forma buna si sa raspunda bine in fata provocarilor venite din partea microbilor si virusilor.

Este esential sa iti inscrii copilul inca de mic in cadrul unor cursuri sportive, de grup sau individuale. Poti incerca si activitatile de tip after school, care ii scoate pe cei mici din casa si ii incurajeaza sa fie activi.

Supa de pui si miere

Supa de pui a fost prescrisa de bunici de-a lungul anilor. Chiar si in timpurile noastre, acest elixir magic inca se mai ofera ca remediu natural impotriva racelii. Exista mai multe motive care sustin din punct de vedere teoretic aceasta afirmatie, insa nu exista si o dovada stiintifica la baza careia sa existe explicatia care sustine ca supa ar putea lupta cu infectiile.

Desi nu putem demonstra ca bunica are dreptate in cazul acesta, nu renunta sa le oferi celor mici un bol cu supa calda de fiecare data cand simti ca o receala e prin preajma. Este absolut delicioasa, miroase imbietor si prin faptul ca le gatesti, le demonstrezi celor mici ca sunt iubiti. Medicamentele pentru tuse nu sunt intotdeauna prescrise cu usurinta pentru copii deoarece acestea presupun un risc in plus si au o multime de efecte secundare.

Bunicile cunosc faptul ca mierea poate reduce febra la copii. Din nou, bunica are dreptate. Mierea s-a dovedit inca o data un medicament mai bun care i-a ajutat pe cei mici sa doarma mai bine noaptea, reducand tusea. Atentie insa, mierea nu se ofera copiilor mai mici de 15 luni, din cauza riscului de botulism.

Concluzie: Ascultati de bunica!