Sfaturi pentru un părinte desăvârșit

Sfaturi pentru un părinte desăvârșit

0

A fi părinte este cea mai frumoasă meserie din lume, dar în același timp și cea mai grea. Mai simplu pare să fie atunci când ai copii mici, cum se spune “Copii mici, probleme mici, copii mari, probleme mari.” Fiecare părinte se luptă la un moment dat cu dificultățile responsabilității de a crește și a educa un viitor adult sănătos și responsabil. Dacă și tu faci parte din rândul părinților de adolescenți, care ar face orice să aibă mai mult timp pentru a se dedica lor fără a-i sufoca, pentru a le fi prieteni apropiați, dar și pentru a-și face simțită autoritatea în același timp, care ar face imediat un credit rapid online (snabblån online) pentru o toană adolescentină, ei bine, trebuie să știi că nu ești singur. Există o întreagă generație de părinți asemănători, dedicați trup și suflet. Una dintre problemele cu care majoritatea pare să se confrunte este lipsa unei comunicări eficiente cu tinerii. Iată ce putem face în câțiva pași:

1.Este nevoie de empatie. Asta presupune să-ți înțelegi copilul încercând să te pui în locul lui, măcar puțin. Amintește-ți că și tu ai fost odată la fel. Ascultă și argumentele sau neliniștile sale, și rezolvați împreună dificultățile.

2.Ajută-l cât mai mult în tot ceea ce ține de școală. Presiunea este foarte mare, iar examenele sunt la tot pasul. Copiii se pot simți bulversați de cantitatea uriașă de informații și poate fi greu până își vor forma un stil de învățare. Amintește-ți ce funcționa pentru tine: cititul cu voce tare, schemele rapide, subliniatul cu creionul sau cu markerul, cititul pe fragmente. Dacă te roagă să-l asculți la lecție, nu-l refuza. Ține minte însă că ei nu au aceeași capacitate de concentrare ca a unui adult, nici măcar ca cea a unui student. Dă-i timp!

3.Nu încercați să vă comportați ca niște prieteni cu adolescenții dvs. Ceea ce doresc să subliniez este că trebuie să aveți o limită a prieteniei și a deschiderii față de copiii dvs. Nu orice este permis! De exemplu, nu trebuie să purtați tricouri sau blugi strâmți pentru ca ei să creadă că sunteți cool. În niciun caz nu vă cumpărați haine asemănătoare, chiar dacă vi se pare că aveți un corp bine întreținut. Ei au nevoie de oameni responsabili, de modele adevărate, și nu de părinți cu toane de puștani.

4.Adolescenții sunt în formare, și au foarte multe de învățat. Nu stați la discuții interminabile cu ei, încercând să le explicați la nesfârșit de ce este necesar să aibă un anumit program, să fie ordonați, să aibă o oră de culcare, și un program sănătos chiar și în timpul vacanței. Chiar dacă vi se pare dificil, mai trebuie să spuneți și NU. Va veni o vreme când adolescentul dvs. vă va aprecia și vă va mulțumi.

5.Adolescentul tău are nevoie de un program ordonat, cum spuneam. Pe lângă alimentația sănătoasă pe care tu ca părinte i-o poți modela, la fel de importantă este și mișcarea. Obligă-l să facă un sport, chiar dacă ți se pare că este nepriceput. Este imposibil să nu-i placă să meargă cu bicicleta sau să patineze. Mergeți de câte ori puteți în excursii în aer liber și arată-i că pe lângă telefon, tabletă și laptop, viața are frumuseți extraordinare.

Vrei să-l surprinzi, dar nu ai prea mulți bani disponibili? Există mereu o soluție la îndemână pentru tine. Împrumută bani fără informații de credit (låna pengar utan uc) în mediul online și cumpără bilete pentru un meci sau un concert cu unul din starurile sale preferate. Va ține minte toată viața și va întări legătura specială dintre voi!