Siguranta lui bebe

Siguranta lui bebe

0

Siguranta lui bebe intra in responsabilitatea ta si pentru ca totul sa fie mai usor, urmatoarele sfaturi te vor ajuta sa tii bebelusul departe de orice risc, incepand de la nastere si pana cand vor trece primii ani de viata.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Pentru a preveni ca bebe sa cada, plaseaza pe parchet scoica in care se afla. Intotdeauna sa fie pe podea si niciodata pe masa sau pe o suprafata inalta, de unde poate exista riscul sa cada. De asemenea retine ca nu este in regula sa lasi bebelusul pe canapea, nesupravegheat. Poate cadea prin rostogolire in orice moment.

Siguranta lui bebe in masina

  • Atunci cand calatoriti cu bebe intr-un vehicul motorizat, intotdeauna folositi masurile de siguranta impuse prin lege.
  • Urmariti cu atentie masurile de siguranta si de instalare ale scaunul de masina, pentru a va asigura ca acesta a fost corect instalat.
  • Niciodata nu il tine pe bebe la tine in brate in timp ce masina este in miscare;
  • In primul an de viata, scaunul trebuie indreptat cu spatele la sensul de mers al masinii, iar cea mai sigura localizare pentru scaunul auto este pe mijlocul banchetei din spate.
  • Niciodata nu plasa bebelusul pe scaunul din fata al masinii, cu fata spre sensul de mers al acesteia. Daca nu ai bancheta in spate, trebuie sa dezactivezi air-bag-ul cat timp calatoresti cu copilul.

Pentru a reduce la minim riscul de a bloca micutul in masina, accidental poti lasa un telefon pe bancheta din spate, sau geanta. Astfel vei pastra obiceiul ca trebui sa-ti iei din spate aceste obiecte fara de care nu poti merge mai departe si vei verifica bancheta din spate, inainte de-a parasi vehiculul. De asemenea nu lasa copilul nesupravegheat, pastrand cheia in contact, chiar daca parasesti masina pentru cateva secunde.

Este foarte important sa nu fumezi langa copil si sa nu permiti altora sa faca acest lucru in preajma copilului. Acasa, poti instala o alarma care detecteaza fumul, astfel incat sa eviti in orice moment riscul pornirii unui incendiu. In completarea a ceea ce am spus mai sus, nu uita sa ai cel putin doua extinctoare acasa.

Deoarece tot mai multe povesti triste au loc din cauza eliminarii de dioxid de carbon, in timpul noptii, este esential sa instalezi un detector cu alarma al acestui compus chimic fatal.

Pentru a preveni orice arsura la nivelul pielii micutului retine ca nu este in regula sa ai in mana o bautura fierbinte in timp ce il tii pe cel mic in brate. Se pot intampla foarte multe accidente intr-o casa cu un copil mic, de aceea tine cont de urmatoarele sfaturi:

  • Tine intr-un loc sigur, unde nu poate ajunge bebe urmatoarele obiecte: foarfeci, cutite, ace, lame sau orice alte obiecte taioase, dar si monede, obiecte din sticla, insigne sau medicamente.
  • Nu-ti brusca bebelusul si nu il arunca in aer, deoarece aceste distractii pot conduce la orbire sau probleme ale creierului.
  • Nu-ti lasa copilul cu o ruda mai tanara sau langa un animal de casa, chiar daca bebe doarme.
  • Asigura-te ca sertarele au opritori, astfel incat bebe sa nu traga ceva peste el si sa se raneasca.

Baita in siguranta – Inainte de a-l introduce pe bebe in apa, asigura-te ca temperatura apei are 36-37 de grade Celsius. Este esential sa nu il lasi pe bebe nesupravegheat in cadita – unui bebelus ii ia cateva secunde pentru a se ineca. De asemenea este foarte important sa ai tot ce iti trebuie la indemana, insa retine ca orice aparatura de care ai putea avea nevoie, insa care se conecteaza la priza, trebuie tinuta la distanta sau scoasa din priza.
Fara comentarii

Lasa un comentariu